Odbojkaši uvjerljivi protiv Danaca

Očito su hrvatske odbojkaše jako ‘žuljala’ uvodna prva dva poraza od Ukrajine u Zlatnoj skupini B  Europske lige, jer su protiv Danaca u Varaždinu pokazali  puno bolju igru i ostvarili veliku pobjedu od 3:0 (20, 21, 20). Uzgred, Danska nije slaba reprezentacija, naprotiv, posljednji puta od njih smo izgubili 2:3, 2017. godine. I još nešto, Ukrajina je zabilježila još jednu pobjedu, 3:1 u gostima kod Španjolske, tek toliko da se vidi koliko je naša skupina izjednačena…

Oglas

»Prva pobjeda u Zlatnoj ligi  možda izgleda lagana, ali nije bila, trebalo je stvarno maksimalno uprijeti da bi došli do nje, pogotovo nakon dva uvodna poraza od Ukrajine. Nadam se da ćemo u ovom tonu i nastaviti dalje, do Final Foura.  Ukrajina je stvarno dobra momčad, Danska je možda nivo ispod njih, ali s druge strane, svaka reprezentacija koja je u Zlatnoj ligi zaslužuje svakako biti tu. Zato moramo s respektom ulaziti u svaku utakmicu, rekao je nakon utakmice iskusni Filip Šestan.«

Oglas

U prvom setu Hrvatska se rezultatski odvojila kod 12:9, potom kod 20:16 danski izbornik  traži već drugi time out, no bezuspješno, Hrvatska odlazi na 25:20 uz dobar blok (2 Mihalj te po jedan Bakonji i Nikačević), te 6 poena Đirlića i 5 Sedlačeka. Koji u istom ritmu nastavljaju i u drugom setu, pa  Đirlić nakon 2-0 bilježi 12 a Sedlaček 11 poena. Prijem servisa nam je u drugom setu bio  odličnih 61%.  Naši igraju jako, moćno, angažirano, ne dozvoljavajući suparniku niti da pomisli da bi u Varaždinu mogao do bodova.  Nakon početnog egala, Hrvatska se najprije lagano odvaja na 18:16, pa 20:16 i 23:19, do konačnih 25:11.

Oglas

Treći set u sličnom ritmu, ne pada koncentracija u Hrvata, iako žilavi Danci sve jače pritišću, ne bi li barem osvojili set. Igrači našeg novog izbornika Cederica Enarda  ne dozvoljavaju im ostvarenje tog nauma, pa kod našeg vodstva od 13:9 Danci ponovno traže predah radi ‘pregrupiravanja snaga’. No, postava s Bernardom Bakonjijem kao organizatorom igre, Petrom Đirlićem na dijagonali kao korektorom, parom primača-pucača Filipom Šestanom i Markom Sedlačekom, te srednjim blokerima Krunom Nikačevićem i Ivanom  Mihaljem koje u obrani mijenja libero Hrvoje Pervan, utakmicu vode prema glatkoj pobjedi od 3:0. Kod 19:13 već se nazire konačna pobjeda, ali hrvatski reprezentativcima ne pada koncentracija, nego utakmicu rutinski privode kraju, do krajnjih 25: 20 u trećem setu.

Hrvatska je na kraju dominirala blokom, 11 prema 4 Danaca, uz 44 poena u napadu (gosti 38) te 45% ukupnog prijema servisa. Đirlić sa 17 poena najučinkovitiji na utakmici. (HOS)