Odbojkaši Murse Osijek započeli s ljetnim pripremama za vrlo uzbudljivu sezonu

Odbojkaši osječke Murse već nekoliko pretendiraju ka vrhu svih domaćih natjecanja. Ni iduća sezona neće biti iznimka, iako je došlo do promjene pola momčadi. Osječani su ovaj tjedan započeli s ljetnim pripremama, a ispred njih je sezona u kojoj će, osim u prvenstvu i kupu, nastupati u europskim kup natjecanjima te MEVZA ligi.

Oglas

Nakon kraja prošle sezone znalo se kako će doći do velikih promjena u momčadi, što zbog poslovnih i privatnih, a što zbog odbojkaških ciljeva. Momčad su napustili Ivan Matoković i Krešimir Prlić (kraj karijere), Josip Ilić, Lucas Groc, Stanko Stanković, Filip Nedić te Gabrijel Ivančić. Više manje se radi o standardnim igračima pa će biti teško zamijeniti ih. Ipak, uprava kluba iz Grada na Dravi vrijedno radi pa su dovedene zamjene. U Osijek su stigli Hiago Garchet na poziciji tehničara, korektor Danilo Vuković, primači Stanislav Lyzanets te Ivan Dugandžić. Upravo oni garantiraju kvalitetu za natjecanje na najvišoj razini.

Oglas

Razgovarali smo s Lukom Kraljevićem, liberom Murse koji je već dugi niz godina standardan član momčadi:

Oglas

-Ekipa nam još uvijek nije 100% kompletirana, a trenutno raspoloživi dečki polako ulaze u formu nakon pauze. Puno je promjena u svlačionici pa će ovaj pripremni period biti također bitan i za upoznavanje i uigravanje nove postave. Nova lica su zasad Hiago Garchet (dizač), Danilo Vuković (korektor), Stanislav Lyzanets i Ivan Dugandžić (primači/pucači), a ostali smo bez 6 igrača u odnosu na prošlu sezonu (većinom iz udarne postave) i nadamo se da će novi igrači ta mjesta kvalitetno popuniti. Trenutno je ritam 8-9 treninga tjedno koju većina može u potpunosti pratiti. Cilj je ući jako u sezonu kao prethodnih godina i otići koju stepenicu više na europskoj sceni, a prvi će test brzo doći pa želimo tada biti potpuno spremni.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će Osječani odigrati iduću sezonu, no ispred sebe imaju dovoljno vremena za osigurati vrhunsku razinu spreme za natjecanja. Prvi superligaški ogledi započinju početkom listopada tako da je ispred Murse 2 mjeseca priprema za što bolju poziciju u domaćim natjecanjima.