Od sljedeće sezone razdvaja se 2. ŽNL Valpovo – Miholjac

Na inicijativu klubova Nogometnog središta Valpovo od sljedeće sezone više se neće igrati zajednička liga koja se igra već više od 30 godina.

Oglas

Ovosezonsko izdanje je tako posljednje koje će se igrati, a kao razlog razdvajanja ističu se troškovi koje klubovi imaju u ovakvom zajedničkom izdanju natjecanja. U praksi to znači da će Nogometno središte Donji Miholjac imati jedinstvenu Drugu županijsku ligu, dok će se u Valpovu vrlo vjerojatno stvoriti dvije lige, a o broju klubova za sada nema provjerene informacije, no i to će se vrlo skoro doznati.

Oglas

Isto tako ovo donosi promjene kada je riječ o kvalifikacijama za popunu 1. ŽNL. Do sada je prvak zajedničke lige imao osiguran prolaz u viši rang natjecanja bez kvalifikacija jer je bio predstavnik dva saveza, a sada će zajedno s prvacima preostala četiri središta u bubanj i u borbu za viši rang. Više nema “dogovorenog” ždrijeba u kojem snage odmjeravaju prvaci Osijeka i Baranje te Našica i Đakova, nego svih šest klubova ide u bubanj pa što lutrija odluči.