/Obje slavonske predstavnice ispale iz kupa
košarka

Obje slavonske predstavnice ispale iz kupa

I KK Mursa i ŽKK Brod na Savi su poraženi u svojim dvoranama te su eliminirane iz kupa Ružice Meglaj Rimac.

Nastup i brođanki i osječanki je potpuno razočarao, a ipak posebno brođanki koje su se ipak natjecale protiv ekipe s kojom igraju i istom rangu natjecanja. Obje utakmice naših predstavnica su praktično odlučene u prvim četvrtinama kada su imale zaostatak od 17 odnosno 18 poena.

Mursa je očajnu prvu četvrtinu završila sa samo 12 postignutih i zaostatkom od 17 poena. Kada su dobile drugu četvrtinu i smanjile zaostatak na dostižnih 13 činilo se da bi moglo doći do zanimljive završnice. U 2. minuti nastavka Budim smanjuje na – 10, i to je to od osječanki, puležanke ubacuju u višu brzinu i odlaze na velikih + 23, da bi 3. četvrtina završila sa minusom od 19 poena. U posljednjoj četvrtini igračice trenerice Silvije Greganić uspjevaju ublažiti poraz, pa s obzirom na sve konačnih 73-85 i ne izgleda tako strašno. Od osječanki jedina istinski raspoložena bila je Petra Šimunić koja je uz 31 poen upisala 3 skoka, 3 krađe i jednu asistenciju.

Nastup brođanki je teško komentirati, unatoč nekim bitnim izostancima u domaćim redovima, ovakav težak poraz u svojoj dvorani je bilo teško očekivati. Nevjerovatno ali istinito, nakon odigrane 3/4 utakmice brođanke su zabile okruglo 30 poena, a šibenčanke u tom trenutku čak 74. Posljednja četvrtina je otišla na stranu ŽKK Broda na Savi, ali teško je reći da je uljepšan poraz jer – 37 nikako nije ljepo. Po običaju najbolja kod brođanki bila je Mihaela Lazić sa 21 poenom, a priključile su joj se Šarić sa 9 te Pračuk i Edita Poljac sa po 8 poena.

Sada se obje ekipe mogu posvetiti prvenstvenim obvezama, KK Mursa je u borbi za naslov prvaka u A-2 ligi, dok se djevojkte trenera Borisa Viraga trebaju izboriti za očuvanje prvoligaškog statusa.

Podijeli
  •  
  •  
  •