Obitelj Soldo iz Vetova osim odličnih vina ima žicu i za ribolov

Na prekrasnom ribnjaku ŠRD Slavonac iz Jakšića održan je prvi Vinarski šaranski kup koji je trajao tri dana na kojemu su sudjelovale naše eminentne vinarije pokazavši da osim odličnog rada s trsom sjajno barataju i ribičkim priborom. Od šest vinarija najučinkovitijom se pokazala Vinarija Soldo – očito čega god se Mirko prihvati ide mu kao po loju, o nogometu ne treba trošiti puno riječi, potencijal je postojao za najviše rangove hrvatskog loptanja dok je njegov suigrač iz ribičke ekipe Matej Martinović neizostavni član udarne jedanaestorke trenera Dalibora Bognara.

Oglas

Ideju su potaknuli vinari kutjevačkog vinogorja, nositelj je bio Slavonac iz Jakšića koji je uz potporu Općine Jakšić i načelnika Ivice Kovačevića bio iznimno gostoljubiv domaćin, a projekt su pogurali i Grad Kutjevo, TZ Zlatni Papuk, okolne općine i sami vinari koji su se natjecali pa ih navedimo: Kutjevo d.d., Vinarija Soldo iz Vetova, Vinarija Pavlović iz Češljakovaca, Galić d.o.o., Krauthaker Kutjevo i vinarija Veleučilišta Požega.

Oglas

Da sve bude i u tonu ljubavi prema prirodi “igralo se” po principu ulovi pa pusti, a za svaku vinariju je nastupala tročlana momčad uz uvjet da je svaki natjecatelj ribič. Krasna je ovo promocija za vrijedne ljude iz ŠRD Slavonac koji je ove godine dočekao proslavu lijepog, okruglog jubileja i 40 rođendana na čemu 70-ak članova društva može biti itekako ponosno. Vrijedni tajnik Ivan Malčić donio je zanimljive brojke o ulovu na natjecanju – prosjek 11,13 kg, ukupan ulov 423,29 kg na konačnoj brojci od 38 šarana. Pobjednička ekipa je upecala 17,12 što je bilo dovoljno za premijerni naslov dok je ekipno pehar za najuspješniju ekipu u Kutjevo odnijela trojka Kutjeva dd sa 129,18 kg.

Oglas

Ova ideja je dobra, Slavonac je bio uspješan domaćin, a nadam se nastavku natjecanja kojemu su potporu dale okolne općine – istaknuo je načelnik Ivica Kovačević podijelivši nagrade skupa sa zamjenikom županice Ferdinandom Trohom, direktorom Zlatnog Papuka Tomislavom Galićem i predsjednikom Slavonca Marijom Pusom.