Obavljen ždrijeb nove sezone SuperSport Druge NL

Prva sezona se pokazala kao pun pogodak, pa nema sumnje da će i drugo izdanje SuperSport Druge NL biti uzbudljivo, osvježeno je s pet novih članova, iz Prve lige su se spustili Hrvatski dragovoljac i Kustošija, iz četvrtih liga ušli su Radnik, Krk i Karlovac pa će tu biti i dosta svježe krvi.

Izvrstan je ovo poligon za razvoj mladih igrača koji kroz jake utakmice stječu značajno iskustvo, a redom su u svim momčadima okruženi s nekoliko izvrsnih iskusnih igrača što je definitivno dobitna kombinacija. Ostaje vidjeti što će se dogoditi u trećoj sezoni kad bi HNS moga prestati sudjelovati u dijelu troškova, iako valja vjerovati da će savez i sponzori nastaviti s ovom praksom.

U zagrebačkom Hiltonu danas je održan Plenum klubova a na njemu je obavljen ždrijeb natjecateljskih brojeva koji su nam donijeli sljedeće parove u 1. kolu koje će se igrati trećeg vikenda u kolovozu, tjedan dana nakon početka Prve NL:

Krk – Dugo Selo

Grobničan – Jadran LP

Hrvace – Trnje

Karlovac – Mladost

Bjelovar – Radnik

Jadran Po. – Hrvatski dragovoljac

Kustošija – Marsonia

Belišće – Opatija

Naravno da su bilo kakve rezultatske najave besmislene, dosta je klubova s visokim ambicijama, ali se one brzo rasplinu i svedu u realne okvire. Igračke križaljke tek se kreću ozbiljnije slagati, puno klubova ovisi i o onome što radi desetorka prvoligaša, pa o onome što će odraditi članovi “Prve lige”, bit će tu puno posla u slaganju rostera i kada natjecanje već krene.