/Novogradiščanin Fran Rakonić na 21. Smrikva Bowl-u JEDAN OD NAJPRIZNATIJIH TENISKIH TURNIRA ZA TENISAČE DO DESET GODINA
tenis fran rakonić

Novogradiščanin Fran Rakonić na 21. Smrikva Bowl-u JEDAN OD NAJPRIZNATIJIH TENISKIH TURNIRA ZA TENISAČE DO DESET GODINA

Novogradiščanin Fran Rakonić na 21. Smrikva Bowl-u.

Smrikva Bowl slovi za jedan od najpriznatijih dječjih teniskih turnira u svijetu namijenjen mladim tenisačima do 10 godina. Održava se tradicionalno od 1996. u Štinjanu kraj Pule i redovito okuplja talente iz brojnih zemalja sa čak šest kontinenata. Od 2002. finalisti Smrikva Bowl-a imaju mogućnost odmjeravati snage s najboljim desetogodišnjacima iz SAD-a u tradicionalnom susretu koji se naziva Little Mo/Smrikva Bowl.

Turnir je održan od 20.-25.06.2016. godine, a nastupilo je ukupno 115 dječaka i djevojčica iz 40 zemalja svijeta. Fran Rakonić je došao među 16 najboljih od 70 dječaka gdje je u neizvjesnom meću poražen od Luis Garcia Paeza iz Španjolske koji je na kraju i osvojio ovaj veliki turnir.

REZULATI :
1. KOLO Žiga Švec (SVN) – Fran Rakonić (CRO) 1:4, 0:4
2. KOLO Fran Rakonić (CRO) – Nikolai Barsukov (GER) 4:1, 4:1
3. KOLO Fran Rakonić (CRO) – Luis Garcia Paez (ESP) 4:0, 1:4. 4:10

Također, tenisači TK “Nova Gradiška“ nastupili su 02.-03.07.2016. godine na teniskom turniru iz kalendara HUT-a Grand Slam Slavonije i Baranje u Đakovu. U svojim kategorijama nastupili su Milan Prpić, Davorin Lončarić, Gordan Pribanić, Ivica Magdić i Marko Brčić u pojedinačnoj te u konkurenciji parova. Rezultat za istaknuti je 2. mjesto u kategoriji parovi -45 za  par u sastavu Davorin Lončarić/Gordan Pribanić koji je u finalu poražen od domaćeg para Mišo Mesić/Dario Marenić.

Izvor radiong.hr

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.