Novo ime u redovima Osijeka je Mihret Topčagić

Iskusni napadač u posljednje je vrijeme igrao u litvanskoj Suduvi, a s Osijekom je potpisao ugovor na 1,5 sezonu.

Mihret Topčagić novi je napadač NK Osijek! Ovaj 32-godišnji državljanin Austrije, inače rodom iz Gračanice (BiH) potpisao je ugovor na 1,5 sezonu s mogućnošću produženja na još godinu dana i odmah se stavio na raspolaganje stručnom stožeru. U redove Bijelo-plavih je stigao kao slobodan igrač, a posljednji klub bila mu je litvanska Suduva. Snažan je i visok 193 centimetra, vrlo iskusan s obzirom na dosadašnju karijeru i Nenad Bjelica računa da će s njim zasigurno dobiti potrebnu širinu u napadačkim opcijama.

Bjelica mu prvi pružio pravu priliku

Upravo mu je naš kormilar prvi pružio ozbiljniju prigodu u seniorskom nogometu. Bilo je to 2008. u Kärntenu u kojem je naznačio svoj potencijal. Tijekom 2011. otišao je u Wolfsberger gdje je također jedno vrijeme radio s Bjelicom, no tada već kao centarfor koji je skrenuo pozornost na sebe svojim igrama. U WAC-u je bio do zime 2014. kada su on i klub prihvatili ponudu Shakhter Karagande iz Kazahstana. Tamo je proveo dvije godine da bi se potom opet vratio u Austriju, tada u Altach. Wolfsberger ga je ponovno angažirao u ljeto 2016. i odigrao je još dvije uspješne sezone što mu je kasnije omogućilo transfer u Suduvu u kojoj se zadržao dvije i pol sezone, sve do isteka ugovora ove zime.

Zabijao i u europskim utakmicama

Najviše nastupa skupio je za WAC, ukupno 130. Strijelac je pritom bio 30 puta, a u statistici ima i 12 asistencija. Dres Suduve u službenim je ogledima nosio u 61 susretu što je iskoristio za 33 gola, dok je u Shakhteru odigrao 57 utakmica i u 19 navrata pogađao suparničku mrežu. Dodajmo da je za Admiru u ranoj fazi profesionalne karijere nastupio 29 puta i postigao 4 pogotka. Kasnije je zabijao i u kvalifikacijama Lige prvaka, isto tako i u prednatjecanju Europske lige, a svojom bi kvalitetom i iskustvom trebao pridonijeti i Osječanima u borbi za najviše domete na hrvatskoj nogometnoj sceni.

Izvor nkosijek

© Sportalo.hr 2020. | Newsphere by AF themes.