Novo domaće slavlje ŽOK Nove Gradiške za bijeg od začelja

Novogradiški stroj djeluje sve bolje, svi kotačići polako sjedaju na svoje mjesto i ono što smo najavili nakon slavlja nad Varaždinom pokazuje se potpuno točnim, ova ekipa će lakoćom osigurati ostanak i debelo popraviti dojam iz prvog dijela sezone.

Oglas

ŽOK NOVA GRADIŠKA – OK UMAG 3:0 (25:13, 25:21, 25:18)

Oglas

S obzirom da je riječ o praktično novoj ekipi kojoj je potrebno vrijeme za uigravanje oscilacije i loša partija na gostovanju u Zagrebu su očekivane, no na domaćem parketu uz odličnu podršku s tribina Žokice su bile na visokoj razini. Umag nije dorastao ovakvom protivniku iako ima nekoliko vrlo talentiranih igračica, kroz čitav susret domaće su djevojke bile konstantnije, brže i snažnije. Blum i Papac su lakoćom probijale njihov blok za što su svakako zaslužne i odlične lopte Lucije Dautović, a Zirdum i Gelo su isto tako bile razigrane u napadu i pouzdane u obrani. U odnosu na utakmicu protiv Varaždina primjetan je veliki napredak u prijemu a od njega sve zapravo i kreće.

Oglas

Prvi set protekao je u potpunoj dominaciji Gradiške, činilo se da će to biti prava šetnja do bodova, no Istrijanke su u drugom setu pokazale da nisu bezvezna ekipa iako su posljednje na ljestvici, dugo su bile u egalu i natjerale su domaće na puni angažman do posljednjeg poena. U trećem su Runjašove djevojke ponovno dodale gas i držale ritam koji gošće jednostavno ne mogu pratiti pa je i treća dionica lakoćom osvojena i s nova tri boda Gradiška sustigla Zadar, a u sljedećem kolu čeka ih dvoboj protiv Drenove, pobjeda bi značila hvatanje priključka i s ekipom s Kvarnera.

U ovom kolu maksimalan učinak slavonskih odbojkašica u Prvoj ligi zaokružile su Osječanke koje su se s gostovanja u Zadru vratile s tri boda i bez izgubljenog seta.