Novi veliki sportski događaj u Slavonskom Brodu

Nakon sjajnih vijesti i dobivanja domaćinstva Europskog prvenstva u kajak kanu maratonu, Hrvatski kajakaški savez je Slavonskom Brodu, odnosno kajak kanu klubu Olimpik dodijelio domaćinstvo Prvenstva Hrvatske u maratonu.
Natjecanje će se održati na rijeci Savi 4. srpnja. Dakle za mjesec dana ćemo ugostiti 15 najboljih hrvatskih klubova, a s obzirom da je prvenstvo otvorenog tipa nastupiti će i nekoliko klubova iz inozemstva kako bi “zaoštrili” konkurenciju. Očekuje se nastup oko 150 do 200 sportaša.
Natjecati će se u 4 uzrasne kategorije i to: kadeti na 5 kilometara, juniori i veterani na 15 kilometara te seniori na 20 kilometara. Regatna staza će biti postavljena pri samom centru grada, odnosno uz šetalište pored rijeke Save i to start i cilj će biti kod stadiona NK Marsonia, vesla se uzvodno do Korza gdje će biti prvi okret zatim se ide nizvodno do tzv. “žute zemlje” uz splavove gdje je drugi okret te slijedi povratak na mjesto starta. Veslati će se tri i pol takva kruga.
Nastup su potvrdili gotovo svi hrvatski reprezentativci, a mi ćemo svakako uživati u utrkama naših Olimpikovaca reprezentativaca Antuna Novakovića, Marka Lipovca, Antonele Orkić, Leone Pavlešin, Luke Lipovca, Davida Aračića, Denisa Folvareka i drugih naših vrhunskih brodskih kajakaša – poručili su iz KKK Olimpik.