Novi ustroj varaždinskih nogometnih liga

Polako se zaboravlja prošla i sprema nova nogometna sezona, puno je promjena od vrha prema dnu, a tako je do promjena u izgledu liga došlo i u Varaždinskoj županiji koja u novoj sezoni ponovno ima i prvoligaša. U četvrtom razredu HR nogometa, odnosno 3. HNL Sjever dva su predstavnika županije, Varteks i ludbreška Podravina, dok su niže lige ponešto rekonstruirane o čemu piše portal Vzaktualno.hr:

Županijske nogometne lige počet će 20. kolovoza i to u novom ustroju. Nema više 4. lige Varaždin-Čakovec, već će najbolji županijski klubovi igrati u Elitnoj ŽNL s 12 klubova. To su Bednja, Budućnost, Dubravka-Zagorac, Ivančica, Jalžabet, Mladost (M), Nedeljanec, Novi Marof, Plitvica (G), Polet (C), Polet (T) i Zelengaj. Igrat će se dvokružno 22 kola te play off i play out 5 kola.

U 1. ŽNL bit će također 12 klubova: Beretinec, Čevo, Drava-Ajax, Mladost (S), Mladost (VT), Mladost (Vž), Obreš, Plitvica (S), Sloboda (T), Sloboda (Vž), Razvitak i Zadrugar. Igrat će se dvokružno s play offom i play outom.

U 2. ŽNL bit će 14 klubova: Bukovčan, Dinamo (B), Dinamo 01, Lepoglava, Lunjkovec, Mladost (Š), Nova Ves, Orač, Podravac (Sv), Podravac Kitro, Polet (M), Poljoprivrednik, Radnički i Trnje. Igrat će se dvokružno s 26 kola.

U dvije skupine 3. ŽNL bit će 17 klubova. U skupini Varaždin ih je 9: Bratstvo, Klenovnik, Omladinac, Rudar 47, Sračinec, Udarnik 32, Vinica, Vindija i Vratno. Igrat će se trokružno, 27 kola, a svaki će klub odigrati 24 utakmice. U skupini Ludbreg je 8 klubova: Bukovčan 27, Gora, Karlovec, Mladost (SP), Novakovec, Poljanec, Sloga i Struga-Rovokop. Igrat će se trokružno, 21 kolo.

Prije liga odigrat će se prva dva kola Kupa ŽNS-a Varaždin. Prvo je kolo na rasporedu 6. i 7. kolovoza, a drugo 13, i 14. kolovoza.

vzaktualno.hr