Novi udarac za Osijek: Istra osvojila prve bodove protiv Bijelo plavih

Na stanici u Puli, pod vrelim suncem ljeta, dobro, pod reflektorima, nogometaši i navijači Osijeka su čekali svjetlo na kraju tunela, no svjetlo je bio zeleno žuti vlak koji ih je pregazio i zadao nove teške rane.

Oglas

ISTRA – OSIJEK 1:0

Oglas

Strijelac: Bakrar (90+3′)

Oglas

ISTRA 1961 (4-2-3-1): Majkić – Hujber, Marešić, Perković, Marin – Mlinar, Caseres (od 90. Galilea) – Petković (od 90. Antovski), Duvnjak (od 66. Mumba), Kadušić (od 66. Erceg) – Bakrar

OSIJEK (4-3-1-2): Ivušić – Bartolec (od 82. Miloš), Škorić, Lončar, Jurčević – Bralić, Brlek (od 70. Fiolić), Jugović – Caktaš (od 70. Bakić) – Topčagić (od 46. Mierez), Beljo (od 82. Mance)

Novo blago rečeno blijedo izdanje Osijeka koji je zapao u tešku krizu kojoj se ne nazire kraj i potpuno zaslužena pobjeda nogometaša Istre koji su tako osvojili svoje prve ovosezonske bodove. I stigli na bod minusa u odnosu na Osijek! I ponovno nije problem poraz, kao i protiv Kizilžara problem je igra. Da Osijek stvara prilike, pa ga neće i prosipa bodove sve bi imalo potpuno drugačiji kontekst i bilo bi pitanje vremena kad će krenuti, ovako je pitanje – kako će krenuti!?

Da, Osijek je imao 50% posjeda protiv posljednje momčadi lige. Da, Mile Škorić je pogodio gredu, ali je to bio čisti plod sreće da se u onoj gužvi lopta odbije pravo pred njega. Na drugoj strani taj Bakrar je zabio tri komada, tek treći je priznat, jednom zbog milimetarskog, i jednom zbog metarskog zaleđa. Tužna je činjenica da je Istra bila – bolja!

Još jednom se čeka što će odlučiti Bjelica, iako baš nitko ne može osporiti da je riječ o kvalitetnom treneru, to bi bilo jednostavno nerealno, činjenica je da ne vlada situacijom i da će teško ponovno uhvatiti uzde momčadi koju je sam slagao i koja mu se “otela”. Do kraja je u igri “milijun” bodova, ništa nije izgubljeno, ali se nešto veliko mora dogoditi, ili promjena trenera ili njegov totalni zaokret u odnosu s igračima, ovako jednostavno više ne ide!