Novi trener Osijeka je Talijan Federico Coppitelli

Tri tjedna nakon što je Zoranu Zekiću uručen otkaz trajala je potraga za novim trenerom. Naposlijetku Jose Boto odlučio se za stranca na klupi Osijeka, a to je talijanski stručnjak Federico Coppitelli. Coppitelli je sinoć doputovao u Osijek i obavio je prve formalnost vezane za potpis ugovora.

Coppitelliju je ovo prvi mandat u seniorskom nogometu, no zato iza sebe ima zavidnu trenersku karijeru u mlađim kategorijama. Do sada je bio na klupama Frosinonea, Rome, Torina i naposlijetku Leccea s kojim je lani osvojio Primaveru. Upravo prošle sezone dobio je i nagradu za najboljeg trenera. Talijan je cijenjen prije svega zbog razvoja mladih igrača, o čemu govore i brojna svjetska imena koja će progurao do seniorskih momčadi. Primjer je Alessandro Buongiorno koji će ovog ljeta nastupati za Italiju na EURU, kao i Wilfried Singo koji nastupa za Monaco.

Prvi su mi dojmovi iznimno dobri, ovo je zaista fantastično mjesto! Ono što sam do sada vidio na razini je velikih europskih klubova, pogotovo što se tiče uvjeta za rad koji su vrhunski. Sretan sam što sam ovdje i veselim se svim zajedničkim izazovima – poručio je novi trener Osijeka za njihove službene stranice.

Copitelli ima 39 godina i potpisao je ugovor na dvije godine. On će biti prvi strani trener na klupi Osijeka nakon Renea Pomsa koji je Osijek napustio u Ožujku 2023. godine.