Novi sustav i novo ime za elitnu žensku košarkašku ligu

10. sjednica Upravnog odbora HKS-a održana je  9. srpnja 2020. u Zagrebu. Nakon sastanaka radnih skupina, Stručnih savjeta za mušku i žensku košarku, sastanaka klubova HT Premijer lige, Prve ženske i Prve muške lige, članovi Upravnog odbora dobili su solidnu podlogu za odlučivanje o sezoni 2020/21, zbog pojave pandemije koronavirusa možda i najizazovnijoj sezoni do sada.

U ženskim je ligama došlo do velikih promjena. Najprije, Prva ženska liga mijenja ime u Premijer ženska liga, a Druga ženska liga postaje Prva ženska liga.

No, najbitnije je da se u Premijer ženskoj ligi mijenja sustav. Počevši od 3. listopada, igrat će se u dvije skupine od po šest klubova regionalno i to deset klubova koji su igrali Prvu žensku ligu u sezoni 2019/20 te dva kluba na osnovu pozivnice HKS-a, o čemu će odluku donijeti Komisija za sustav natjecanja. Nakon 10 kola u svakoj skupini prva tri plasirana kluba iz svake skupine igraju Ligu za prvaka. Tri posljednje plasirana kluba iz svake skupine igraju Ligu za ostanak. Obje lige igrat će se po 10 kola, a bodovi se ne prenose. Najbolja dva kluba iz Lige za prvaka igraju završnicu na tri pobjede.