Novi stadion za 90 godina NK Sloga Trenkovo!

TRENKOVO – Nogometni klub Sloga iz Trenkova osnovan je davne 1932. godine i naredne, 2022. godine će obilježiti 90 godina postojanja i uspješnog rada.

Oglas

Na čelu kluba je već dugi niz godina predsjednik Tihomir Pipić, dugogodišnji vratar Sloge kojem u radu pomaže tajnik Davor Đaković i ostali članovi uprave : Kruno Markanović, Marijan Kovačević, Igor Banožić, Mario Markanović, Tihomir Foro, Željko Zeba i Mario Deša.

Oglas

Seniori kluba se natječu u 1. Županijskoj nogometnoj ligi, a većina igrača je iz Trenkova, Trnovca, Antunovca uz nekolicinu iz Požege.

Oglas

Klub od 2013. godine organizira sada već tradicionalni Memorijalni nogometni turnir „Robert Banožić – Matej Vočinkić“ u spomen na dva bivša  igrača koja su tragično stradala. Turnir se uvijek održava sredinom kolovoza, organizirano je već 7 izdanja ali se prošle, 2020. godine nije održao zvog odluka Stožera civilne zaštite i protu epidemioloških mjera oko koronavirusa.

Do 2022. godine odnosno do obilježavanja i proslave velikog klupskog jubileja uprava Sloge uz pomoć općine Velika planira u potpunosti urediti sportski objekt kluba na Igralištu Park. Radovi na novim svlačionicama bi trebali početi već u ožujku 2021., a nakon toga planirana je i obnova travnjaka, postavljanje nove ograde, kućica za rezervne igrače kao i male tribine.

Nakon uređenja objekta klub planira ponovno pokrenuti školu nogometa za najmlađe jer je Sloga do prošlog ljeta nastupala s dvije mlađe kategorije u županijskim ligama, a koje je dugi niz godina vodio trener Tomislav Pavković, bivši igrač i voditelj veterana kluba.

U sklopu proslave i obilježavanja velikog jubileja klub planira početkom iduće godine uz pomoć općine Velika i svojih sponzora izdati i prigodnu monografiju pod nazivom „90 godina NK Sloga Trenkovo“.

Monografiju priprema Jurica Bešlić koji je od ljeta 2016. trener igrač Nogometnog kluba Sloga.