Novi rokovi za licenciranje Treće HNL

Treća HNL je očito ona rubna liga gdje počinje ili završava profesionalizam i gdje će HNS presjeći ukoliko dođe do prisilne obustave natjecanja. Trenutno trećeligaši još uvijek žive u nadi da će se natjecanje nastaviti, a u to vjeruje i sam HNS koji je ovih dana donio novu odluku o rokovima za licenciranje za narednu natjecateljsku sezonu.

Oglas

Podsjećamo da je kranji rok za početak natjecanja trećeligaša 30.svibanj kada se očekuje i start Prve i Druge HNL pa do tada tajnici i administrativno osoblje klubova ne mogu sjediti prekriženih ruku nego im valja prikupljati materijale koje trebaju dostaviti uredu za licenciranje.

Oglas

Također treba uzeti u obzir da prvacima Trećih liga ne vrijedi samo natjecateljski osigurati plasman u viši rang već valja poraditi na infrastrukturnim, pravnim, admnistrativnim i sportskim kriterijima koje propisuje HNS za natjecanje u Trećoj HNL.

Oglas

Tijekom tjedna će se održati i sastanak Tajnika središta i povjerenika Trećih HNL i liga mladeži središta na kojemu će se donijeti i neke konkretnije odluke i plan za nastavak ili možebitni prekid natjecanja te kako postupiti u tom slučaju.

Poznati su novi rokovi koji su bitni svim klubovima Treće HNL kao i klubovima kandidatima iz nižih liga koji pretendiraju na plasman u Treću HNL, odnosno onima  koji su se u roku Prijavili za sudjelovanje u Trećoj HNL za natjecateljsku 2020/2021 godinu.

Rokovi za dostavu dokumentacije i odluke ;
05.06.2020. – dostava svih dokumenata
30.06.2020. – objava o ispunjenju kriterija

Srpanj/kolovoz 2020. – konačna Odluka IO HNS, a kroz sam postupak licenciranja treba obratiti pozornost pogotovo na sljedeću natjecateljsku 2021/2022 godinu kada stupa na snagu promjena sustava i nova Odluka o ispunjenju kriterija za Treće HNL što se prema novom zakonu može izglasati i opovrgnuti u roku “odmah”, a ne kao što je prije bio slučaj najaviti 12 mjeseci unaprijed.

Foto FB Čepin