Novi poraz Podravka Vegete u EHF Europskoj ligi

Rukometašice Podravka Vegete doživjele su i treći poraz u nizu u EHF Europskoj ligi. U 3. kolu bolji je bio danski sastav Nykobing Falster Handbold s 28:23.

Oglas

Bila je to najizjednačenija utakmica koju je Podravka Vegeta odigrala ove sezone u EHF Europskoj ligi. Ali, nažalost nije hrvatskim doprvakinjama donijela bodove. Sastav iz Koprivnice je imao dva početna vodstva 0:1 i 1:2, sve ostalo vrijeme prednost je bila na strani domaćina. Najveću razliku, Nykobing je stvorio sredinom prvog dijela kada je imao plus četiri. Ali, Podravka je uskoro dobro reagirala i s nizom od tri pogotka zaredom stigla na samo minus jedan (9:8). Ipak, domaće rukometašice su na predah odnijele dva pogotka razlike 12:10.

Oglas

Slično je bilo i u nastavku. Domaćin bi pobjegao na tri ili četiri pogotka prednosti, Podravka to stizala. Ali u tom nadmetanju, s obzirom na skroman kadar, nije imala dovoljno kvalitetnih rukometašica da to do kraja preokrene. Posljednji ozbiljan priključak imala je naša ekipa u 55. minuti, kada je rezultat bio 23:22. Od toga trenutka do kraja, Podravka je postigla samo jedan, a primila čak pet pogodaka i završilo je 28:23.

Oglas

S 12 obrana Cecile Greve bila je jedna od domaćih junakinja. Po pet pogodaka dale su Amalie Wulff Nielsen i Sofie Langballe Flader. Kod Podravke 11 obrana Lucije Bešen, i osam pogodaka Larisse Kalaus uz samo jedan promašaj.

EHF EUROPSKA LIGA: SKUPINA C, 3. KOLO
NYKOBING FALSTER HANDBOLD – PODRAVKA VGETA 28:23

Izvor HRS