Novi početak za ŽRK Vukovar – pomozite povratku vukovarskog rukometa u vrh

Ženski ekipni sport u Vukovaru bio je na milimetar od toga da se svede samo na odbojkašice, no angažmanom tri djevojke stvari ipak kreću u pravom smjeru pa će na životu ostati i ženski rukomet koji je bio na rubu ponora, a još uvijek mu je nažalost vrlo blizu.

Oglas

Nova predsjednica Jovana Bačić Beljić, tajnica Djurdijana Ostojić i Željka Šterc, redom igračice i nositeljice kluba na terenu odlučile su uzeti stvari u svoje ruke i vratiti klub na zdrave noge. Što će to značiti u rezultatskom smislu pokazat će vrijeme, ono što je prioritet je – preživjeti. Brojni dugovi, neplaćene obveze i puno nereda koji su sve više počeli odvraćati djevojčice i njihove roditelje od Kluba, dvorana je postajala sve praznija i sve je došlo do točke iz koje se dalje u istom smjeru jednostavno ne može.

Oglas

Bili smo suspendirani, pet kola nismo uopće odigrali a da mi igračice nismo ni znale zašto. Iz svog smo džepa to platile, preuzele smo odgovornost za klub prilično nesvjesne što se sve zapravo i događalo u prošlom periodu, kosturi i dugovi iz ormara iskaču svakodnevno, jasno je da tako baš ne možemo dugo funkcionirati bez pomoći. Malo je nedostajalo da ostanemo i bez dvorane jer se ni to nije plaćalo Sportskim objektima, tu nam je uskočio jedan sponzor pa smo ipak zadržale termine. Nemamo trenera jer ga se jednostavno ne može platiti, čak niti ono najminimalnije za putne troškove, same odrađujemo i taj dio, borimo se s papirologijom, kucamo na mnoga vrata i činimo sve što možemo da nekako spasimo klub u kojem smo provele i po 20 godina. Nadamo se da će sponzori iz grada ali i šire pronaći interes pomoći nam da stanemo na noge i krenemo prema naprijed, ovo je klub duge i uspješne tradicije koji je stvorio puno dobrih igračica i što je važnije puno kvalitetnih osoba, cilj i želja nam je da se to i nastavi. Poučene ranijim iskustvima sigurne smo da će sada sve biti javno i transparentno, da će svaki sponzor vidjeti kud njegov novac odlazi – poručuju djevojke iz Vukovara.

Oglas

 

U ranijim, boljim godinama u ŽRK Vukovar trenirale su brojne djevojčice, danas ih je jako malo, sve zahvaljujući situaciji koju roditelji vrlo brzo prepoznaju i odvedu svoju djecu iz neurednih okruženja. Ovaj trojac nada se ponovno napuniti dvoranu, krenule su u Osnovnoj školi Blago Zadro u kojoj tajnica Djurdijana Ostojić marljivo radi s djevojčicama te se nadaju da će brzo doći u situaciju da rad škole rukometa bude na jednoj visokoj razini.

Sve to naravno košta, puno je troškova, prihoda malo, a vrlo je upitno i što će biti s onim sredstvima koje Grad daje klubu s obzirom na puno nereda u financijskom poslovanju kroz protekle godine. Koliko je volje i želje da se klub spasi jasno je iz ranije navedenog, ovaj trojac, ali još više sve one djevojčice koje će trenirati u Klubu i koje to sada rade, definitivno zaslužuju podršku i pomoć svih koji im mogu pomoći prije svega financijski, a onda i u bilo kojem drugom obliku.