Novi izazovi na Jajarama: Jakšić spreman za novu sezonu MŽNL SB-PŽ!

NK Jakšić nakon osmog mjesta prošle sezone i poglavito solidnog drugog dijela sezone ima razloga za optimizam nadati se dobrim rezultatima i u nadolazećoj sezoni MŽNL SB-PŽ. Momci pod vodstvom Gorana Vrgoča naveliko se već pripremaju za nadolazeće izazove pa smo za komentar zamolili upravu kluba iz ovog međužupanijskog ligaša.

Oglas

NK Jakšić se pod vodstvom Gorana Vrgoča sprema za novu sezonu nakon što su prošlu sezonu i lošeg prvog dijela popravili izvrsnim igrama u proljetnom dijelu sezone, pa su tako u posljednjih deset prvenstvenih utakmica obilježili učinak od osam pobjeda i samo dva poraza!

Oglas

“Što se tiče prošle sezone, jesenski dio smo jako loše odigrali i na zimsku pauzu smo otišli kao predzadnja ekipa lige. Nakon što je Mile Barišić zbog privatnih razloga podnio ostavku na dužnost predsjednika, nova mlada uprava na čelu s bivšim igračem Filipom Perićem promptno je preuzela klub.”- pojasnili su nam iz Kluba.

Oglas

Uprava se odmah se bacila na dovođenje pojačanja, pa je dovela braću Domagoja i Mislava Brnčić iz Kuzmice, Đogolovića te vratila dijete kluba i mezimca ženskog dijela publike Dominika Dorića. Dovedeni igrači su se pokazali kao prava pojačanja te je prvenstvo momčad iz Jakšića završila na osmom mjestu.

Zaključak sezone i finale županijskog kupa: “Gledajući samo bodove osvojene u proljeće bili smo četvrta ekipa drugog dijela sezone. Ostaje jedino žal što za 90.godina igranja nogometa u Jakšiću nismo uspjeli u vitrine donijeti trofej. Nakon sedam godina opet smo bili izborili finale županijskog i to na domaćem terenu, ali ekipa bučkog BSK- a bila je bolja nakon izvodenja jedanaesteraca.”- zaključili su iz kluba o protekloj sezoni.

Na kraju sezone treneru Kozini je istekao ugovor, a pojavili su se i određeni problemi s licencom pa je za novog trenera angažiran Goran Vrgoč koji je kao pomoćnik proveo proljeće sa seniorima. Ovo je Goranova druga epizoda na Jajarama. Prvi puta je kao igrač i trener na Jajarama proveo punih pet godina, od ljeta 2008. do ljeta 2013. U sezoni 2008./2009. je sa seniorima osvojio 2. ŽNL, a sljedeće sezone je bio i jesenski prvak 1. ŽNL.

O novoj sezoni : “Želja uprave je nastaviti s odličnim igrama iz prošle sezone te mirno ući u proljece. Ove godine slavimo i 90 godina igranja nogometa u Jaksiću što planiramo prigodno proslaviti, ali o tome uskoro nesto više -pojasnili su nam iz NK Jakšić

Tijekom ove ljetne pauze klub su napustila braća Brnčić koji su se vratili u matični klub u Kuzmicu, a Josip Troha se još uvijek nije oporavio od ozljede koljena. Hrvoje Rukelj se odlučio za nogometnu mirovinu te mu se ovim putem iz kluba još jednom zahvaljuju što im je ovog proljeća izišao u susret i nakon godinu i pol dana opet obuo kopačke i rukavice.

U klub su se vratili vratar Ivan Bošnjak iz prvaka 1. ŽNL Kaptola; iz Mihaljevaca najbolji strijelac Jakšića u zadnjih 20 godina  Željko Parobek te iz veličkog Papuka mlada nada tekićkog nogometa Lukas Begić i mladi Leonardo Nović. Ovih dana na Jajarama nakon šest mjeseci pauze očekuje se povratak i velikog golgetera Luke Banića.

O radu u klubu i nižim uzrastima: “Istaknuli bi proširenje kadra u našoj školi nogometa. Josipu Ragužu se u vođenju najmlađih (predpočetnika i početnika) pridružio i Ivan Bošnjak koji će raditi i s mladim vratarima. Obojica su prošli školu nekadašnjeg Kamen Ingrada te su igrali prvu ligu s kadetima i juniorima.

Dugogodišnji kapetan seniora Domagoj Kovačević Donga je preuzeo vođenje pionira, a ovog ljeta nam se kao trener juniora priključio naš bivši igrač i trener, iskusni Ivan Marić koji je u svojoj karijeri trenirao djecu i seniore u mnogim klubovima (Slavonija Požega, Slavija Pleternica, Kamen Ingrad, Dinamo Vidovci – Dervišaga, Kaptol, Kuzmica…)-pojasnili su nam iz kluba.

Klubu želimo puno uspjeha u jubilarnoj sezoni na ponos svih navijača i simpatizera simpatičnog međužupanijskog ligaša iz Jakšića!