Novi golman u redovima RK Nexe – Dominik Kuzmanović

Popuštanjem epidemioloških mjera Gromovi su krenuli s pripremama, odnosno, svakodnevnim treninzima koji su odvijaju prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Nakon nedavnog potpisivanja ugovora s novim igračem Mateom Rodinom svoj potpis je stavio i mladi golman Dominik Kuzmanović. Dominik je 2002. godište i dolazi iz Dugog Sela gdje je gradio svoju karijeru u domaćem rukometnom klubu. Ovaj perspektivni golman, inače učenik 3. razreda opće gimnazije, može se pohvaliti i s nekoliko naslova prvaka Hrvatske u uzrastu kadeta te sa zlatnom medaljom osvojenom na prošlogodišnjem Europskom olimpijskom festivalu mladih u Azerbajdžanu. Povodom njegovog skorašnjeg dolaska porazgovarali smo s Dominikom o njegovim rukometnim počecima, sjajnim igrama na turniru u Azerbajdžanu te koje su mu igračke ambicije.

Oglas

“S rukometom sam se počeo baviti dosta rano, već u petoj godini nakon što je stariji brat počeo s treninzima. Tada sam odluči da ću igrati na poziciji golmana te smo mukotrpnim treninzima stvorili odličnu ekipu u mini rukometu, a kasnije smo nastavili s vrhunskim igrama i u starijim selekcijama. Tako smo s kadetima nekoliko puta osvojili prvenstvo Hrvatske.” – rekao je Dominik te je nastavio priču o svojim uspjesima na Europskom olimpijskom festivalu mladih u azerbajdžanskom Bakuu gdje je s Hrvatskom muškom rukometnom reprezentacijom mlađih kadeta osvojio zlatnu medalju. “Za ovaj festival pripremali smo se neka dva, tri tjedna te smo nakon priprema krenuli put Azerbajdžana. Cijela ekipa je bila sjajno motivirana, priželjkivali smo veliki uspjeh što smo kasnije i pokazali na terenu. U sam turnir nismo najbolje krenuli pa smo tako prvu utakmicu protiv Slovenije odigrali neriješeno dok smo drugu utakmicu čak i izgubili. U trećoj utakmici smo pobijedili Island te smo ušli u polufinale gdje nas je čekala reprezentacija Danske. Bila je to jedna izuzetno teška i zanimljiva utakmica u kojoj smo dobili Dance tek nakon odigranih produžetaka i izvođenja sedmeraca. U finalu smo pobijedili reprezentaciju Njemačke rezultatom 29:28 pa smo ovom pobjedom osvojili prvo hrvatsko rukometno zlato na Europskom olimpijskom festivalu mladih.”

Oglas

“Ovaj period karantene sam proveo trenirajući i, reći ću, ne može se samo sjediti doma i ništa ne raditi pošto je održavanje dobre forme nama sportašima prioritet. U mom novom klubu borit ću se za što veću minutažu, a dolazak u RK Nexe vidim kao glavni dio razvoja moje karijere. Nadam se da ćemo uspjeti ostvariti sve zacrtane planove i očekivanja.” – rekao je za kraj novi Grom Dominik Kuzmanović.

Oglas

Izvor Nexe