Nova sezona i novi izazovi međužupanijske lige u Slavoncu iz Nove Kapele!

Milan Tomljenović od lipnja je i službeno na trenerskoj klupi međužupanijskog ligaša NK Slavonca iz Nove Kapele. Prozivka ususret predstojećoj sezoni odrađena je 16. srpnja, a već u subotu pred Slavoncem je prvi ispit kada će snage u prijateljskom susretu odmjeriti sa Oriolikom iz Oriovca. Užurbano je bilo i na brodsko-posavskom Mercatu pa je tako Slavonac itekako provjetrio svoj roster!

Oglas

Nakon što je jesenski dio polusezone 2021/22. Slavonac iz Nove Kapele vodio strateg Petar Vukoje, većinu proljetnog dijela prvenstva na klupi je odradio trener Zoran Galetić. U svom mandatu trener Galetić je ostvario šest pobjeda i pet poraza, što je seniore dovelo do plasmana na sedmom mjestu prvenstvene ljestvice međužupanijske lige, što je uzevši u obzir opravdane okolnosti i solidan učinak za momčad iz Nove Kapele.

Oglas

“Prošla natjecateljska sezona za NK Slavonac Nova Kapela završila je kako je i počela, teškim porazom, ali barem ovaj nije bio za zelenim stolom. U jesenski dio sezone 2021./22. ušlo se s vrlo visokim ambicijama te težnjom prema samom vrhu. Samim time je i igrački kadar bio vrlo dobar, dok je ekipu vodio iskusni trener g. Petar Vukoje. Nažalost dvije kardinalne greške klub su koštale sedam bodova izborenih na terenu u jesenskom dijelu te još nekoliko neosvojenih za koje smo uvjereni da bi ih osvojili da atmosferu nisu narušili početnički lapsusi. Nakon prvog proljetnog kola sporazumno je prekinuta suradnja sa dotadašnjim trenerom g. Petrom Vukoje, a na klupu je sjeo g. Zoran Galetić. Proljeće je donijelo nove pehove, ali sada zdravstvene prilike. Iz stroja su redom ispadali vratari Maričević i Vlaić pa je zadnjih pet kola na golu bio ili juniorski igrač ili naš neumorni Ivica Kovačević Kova. Također, tanak roster su dodatno oslabile ozljeda Kulundžića, rad u inozemstvu, a sitne ozljede koje izbacuju iz stroja na dva-tri kola niti ne računamo. Kada se zbroje svi pehovi, stanje na tablici je čak i pristojno, sedmo mjesto sa osvojenih 37 bodova. Velika hvala obojici trenera koji su bili u klubu protekle sezone!” – prokomentirao je za Sportalo dopredsjednik Kluba Branko Cindrić.

Oglas

Što se tiče pripremnog dijela, pripreme za novu sezonu počele su u subotu, 16. srpnja te se na prvi trening odazvalo 14 igrača uz dosta opravdanih izostanaka. Prva provjera je u subotu, 23.7. , kada će Slavonac u 19:00 ugostiti NK Oriolik iz Oriovca. Također, 5. i 6.8. bit će organiziran Memorijalni turnir na kojem  će sudjelovati NK Sloga iz Nova Gradiške, HNK Mladost Cernik, NK Slavonac Gunjavci – Drežnik i NK Slavonac iz Nova Kapele.

Igrački kadar iako još nije skroz definiran, neka imena već su potvrđena. Od sigurnih dolazaka potvrđeni su vratar Alen Leist i vezni igrač Valentino Podobnik obojica iz NK Požege, Ivan Kašljević – stoper iz NK Sloge Nova Gradiška, napadač povratnik u klub Gabrijel Didović nakon polusezone odrađene u NK Šokadija Šumeće te Ivan Dujmović – vezni igrač povratnik u klub nakon polusezone odrađene u BONK-u iz Bebrine.

U rubrici odlasci ističu se četiri imena. Klub su napustili Filip Bungić koji je prešao u Slogu iz Nove Gradiške te Karlo Grgić koji će nositi od iduće sezone dres NK Slavonca Gunjavci – Drežnik. Zlatko Kulundžić neće igrati radi zdravstvenih razloga, a Hrvoje Mikulić odlazi na rad u inozemstvo.