Nova pobjeda na pripremama u Sloveniji – Gorenje Velenje – NEXE 25:30 (16:16)

Pripremna utakmica

Oglas

RK Gorenje Velenje – RK NEXE  25:30 (16:16)

Oglas

Rdeča dvorana, Velenje (Slovenija)

Oglas

RK Gorenje Velenje: Skok, Verboten, Taletović, Haseljić 2, Pipp 2, Pajt 2, Drobež 2, Kovačič 2, M.Mlivić, Sokolič 5, Verdinek 2, Šiško 5, Velić 1, Jovičić 1, T. Mlivić, Predović, Hriberšek 2

Trener: Zoran Jovičić

RK NEXE: Kuzmanović (5 obrana), Račić 4, Bakić 5, Hromin, Marguč 3, Car (6 obrana), Sršen 2, Jotić 2, Manci Mičević 1, Bezjak 1, Moslavac 5, Tomić 2, Javorček, Cohen 5, Pribetić

Trener: Branko Tamše

Nakon jučerašnje pobjede protiv Krškog, Gromovi su danas odradili još jednu pripremnu utakmicu u Velenju protiv domaćeg Gorenja i ostvarili novu pobjedu. Oba su trenera izrotirala sve igrače koje su imali na dispoziciji, tako da su gledatelji u Rdečoj dvorani mogli uživati u brzom i atraktivnom rukometu. U dosta izjednačenom prvom poluvremenu ni jedna se ekipa nije uspjela osjetnije odvojiti, a prednost od jednog ili najviše dva pogotka obje su ekipe vrlo brzo stizale zahvaljujući vrlo jakom ritmu utakmice u kojemu se često griješilo. Nakon prvih 30 minuta rezultat je bio poravnat, a u nastavku je puno bolje reagirala naša momčad. Posebice igrom u obrani, koja je omogućila brze kontre i polukontre i vodstvo od pet pogodaka prednosti.

Pokušavali su domaći rukometaši smanjiti rezultat no Gromovi su vrlo smireno i pametno priveli utakmicu kraju s ugodnih pet pogodaka viška. Pobjeda koja nema neki osobiti značaj, no uvijek lijepo nastaviti pobjednički niz. Sutra će igrači odraditi trening bez utakmice, a novi protivnik u Velenju bit će momčad Ribnice u četvrtak u Velenju. Nakon toga će ekipa mini slovensku pripremnu turneju nastaviti u Novom Mestu gdje će nastupiti na pozivnom turniru.  Protivnik u petak bit će mađarski Csurgoi, a drugi polufinalni susret odigrat će domaća Krka i Trimo Trebnje.

Najefikasniji igrači bili su Luka Moslavac i Adir Cohen i Aleksandar Bakić s po 5 pogodaka. Današnji slavljenik Dominik Kuzmanović upisao je 5, a Moreno Car 6 obrana.

Izvor Nexe