/Nova nogometna sezona na Sportalu 3. HNL, MŽNL, 1. ŽNL, 2. ŽNL, 3. ŽNL
slavija čepin00029

Nova nogometna sezona na Sportalu 3. HNL, MŽNL, 1. ŽNL, 2. ŽNL, 3. ŽNL

Pred vratima nam je nova nogometna sezona, pripreme su u završnim fazama, po regijama se već igraju Kup natjecanja, pa je vrijeme da vam ukratko predstavimo što ćete pratiti na Sportalu.

Reorganizacijom natjecanja i kod nas će biti reorganizacije. U novom sustavu natjecanja imamo proširenu 3. HNL koja je sada kompletno slavonska, zatim umjesto jedne imamo dvije MŽNL, te prema niže 4. prve ŽNL i ovisno od županije do županije različit broj drugih i trećih liga. Puno je to i za nabrojati, a onda zamislite koliko je za popratiti na pravi način. Iz tog razloga uveli smo određene promjene. Do sada ste 3. HNL mogli pratiti iz pera Petra Čuljka, dok će u novoj sezoni za to biti zadužena moja malenkost Mijo Jozić. Do sada smo bili podijeljeni po županijama, a MŽNL se nisu odigrale po našem rasporedu pa će Čuljak pratiti MŽNL Osijek –  Vinkovci, a Brod – Požega Jozić. Županijske lige ostaju u istom rasporedu kao i ranije.

Osim ovog zapravo nebitnog podatka, mijenjamo i obujam, odnosno način praćenja prvih županijskih liga. 3. HNL i obje MŽNL imaju prioritet pa ćete izvješća s njih čitati isti dan kada se i odigraju utakmice, dok u 4. prve lige izvještaje možete očekivati sljedeće jutro. Izvještaji s tih liga će ponešto više nego do sada ovisiti o trenerima momčadi koje se u njima natječu jer zbog zaista previše klubova, samim tim i trenera jednostavno nećemo stići zvati sve trenere.

Tu oni stupaju na snagu tako što ćemo očekivati njihove izjave u tekstualnom obliku što smo s većinom trenera do sada i uhodali. Vjerujemo da velika većina njih ovo što mi nudimo vidi kao lijepu priliku za promociju svojih liga, klubova, igrača, a u konačnici i samih sebe te da će se odazvati našem pozivu, ali i ako ne žele ili ne mogu nećemo ni malo zamjeriti. Jednostavno nećemo stići sve zvati, a izjava u tekstualnom obliku će nam umnogome olakšati posao i ubrzati vrijeme objave prikupljenih informacija.

Nažalost i dalje smo vrlo mala redakcija, uz nas dvojicu začetnika Sportala u timu imamo još dvoje mladih suradnika i pomoćnika, Lauru Bašić i Marka Hruškara i jednostavno je u isto vrijeme subotom i nedjeljom previše utakmica da bismo to mogli popratiti.

Što se tiče nižih liga, ponedjeljak je rezerviran za druge županijske nogometne lige, dok 3. ŽNL odnosno lige nogometnih središta na naše stranice stižu u utorak, odnosno srijedu. Znamo da je dugo čekati no to neka bude naš mali motiv vama – što veći rang prije ćete dočekati obavijesti, izjave, fotografije…

Nadamo se da ćete i dalje biti zadovoljni našim radom, a i ovim putem vas pozivamo da budete novinari i kroničari svojih klubova te da nam pomognete slanjem vijesti i prije svega fotografija s utakmica vaših klubova.

Ukoliko do sada nismo imali kontakt, ukoliko u klubu dođe do promjene na klupi ili želite da netko umjesto trenera daje izjavu slobodno se obratite, javite kontakt da možemo na vrijeme reagirati. Za sve manjkavosti ili propuste se ispričavamo – nije nam namjera nekoga diskreditirati, jednostavno je posla previše, radnika premalo pa vam nudimo ipak način da se vaša riječ čuje jer nas svaki vikend očekuje nekoliko sati posla, a vama je to nekoliko minuta za napisati kratku izjavu s najbitnijim detaljima.

Uvijek nas obraduje pohvala dobre utakmice, dobre igre suparnika, odlične izvedbe igrača, pogotovo mladih i perspektivnih, žao nam je kada moramo slušati o svim onim nesportskim stvarima koje se događaju nažalost gotovo svakoga vikenda pa vas molimo i za pozitivan osvrt na utakmicu jer sumnjamo da ćemo išta ostvariti blaćenjem jedni drugih ili pak loših sudaca pa neka ovo bude naš poligon za dobre stvari u slavonskobaranjskom nogometu jer radeći ovo unazad nekoliko godina uvjerili ste nas da ima itekako divnih stvari u našem amaterskom nogometu, da ima sjajnih igrača koji na kraju mogu i do prve HNL.

Nemojte se opirati promjenama koje donosi Comet sustav jer nam je to definitivno najbrži izvor informacija, a danas doista nije problem naći jednu mladu osobu koja je informatički pismena da napiše zapisnik koji je vidljiv svima u realnom vremenu. Nažalost još uvijek ima sredina koji to ne rade, a teško je povjerovati da u današnje doba nema nikoga u klubu tko može makar “posuditi” malo interneta i napisati zapisnik na svom mobilnom uređaju ili laptopu – stvar je vjerojatno lijenosti ili tvrdoglavosti pa vas molimo da idemo svi zajedno naprijed i na ovom polju.

Hvala vam što nas pratite i pomažete u radu jer sve ovo radimo zbog vas i raduju nas itekako vaši uspjesi, a istovremeno suosjećamo s vašim neuspjesima. Prepoznajte nas kao vaše partnere i radite i rastite s nama!

Podijeli
  •  
  •  
  •