Nova Gradiška poražena u sjajnoj utakmici protiv Don Bosca

Izvrsno popunjene tribine novogradiške dvorane gledale su zaista dobru utakmicu između svojih mezimica i zagrebačkog Don Bosca koji je na kraju slavio u pet setova i pokvario raspoloženje okupljenih.

Oglas

Suluda odluka iz ureda HOS-a po kojoj o plasmanu ne odlučuje broj osvojenih bodova nego broj pobjeda dovela je Žokice u veoma nezavidnu situaciju. Pogled na bodovni učinak sugerira da je Gradiška osigurala ostanak, no pogleda na broj pobjeda kaže da su one i Umag izjednačene, a u narednom kolu Gradiška odmara dok Umag ima domaći ogled protiv Zadra koji je u donjem domu i Istrijanke imaju priliku zapravo pobjeći sa začelja. U ovom 16. kolu druga ekipa Osijeka je bila slobodna, a Gradiška je osvojila bod protiv druge ekipe lige.

Oglas

Oglas

 

Krenulo je sjajno, dinamična i koncentrirana Gradiška osvojila je prvi set, no onda gošće dodaju gas i osvajaju dva seta vrlo uvjerljivom igrom koja je izazivala nervozu kod domaćih djevojaka iz koje su proizlazile brojne greške u oba smjera. Nekako se činilo da Gradiška nema snage za povratak, no u četvrti set kreću ponovno vrlo koncentrirano, “zabranile” su si greške i lake poene za gošće što je sredinom seta počelo davati rezultata i prednost je postajala sve opipljivija pa je izboren peti, odlučujući set.

Kao i u četvrti, gradiška ulazi jako dobro, no nakon izjednačenog starta Don Bosco sa Brođankom Sarom Šaravanjom stvara opipljivu prednost, Runjaš u kratkom roku zove dvije minute odmora a ona druga daje rezultata i Gradiška se iz debelog minusa vraća na 13:13 i ima posložen napad za prelazak u vodstvo, no ne prolazi, Zagrepčanke osvajaju poen, pa ga i potvrđuju na svom servisu i nažalost odnose veliku pobjedu u metropolu.

S obzirom da je riječ ipak o potpuno novoj ekipi koja se još uvijek nije uigrala teško je biti kritičan prema curama, dale su maksimum, no nekada se nešto pita i protivnika, a s druge strane je ovaj put stajala jako dobra i sjajno uigrana ekipa, a to je ovoga puta presudilo pobjednika.