Nova digitalna strategija rukomet vodi u novo doba

Europska rukometna federacija (EHF) i EHF Marketing su najavili pokretanje nove digitalne strategije od 360 stupnjeva koja bi rukometni sport trebala odvesti u novo doba. Time je službeno pokrenuto i 10-godišnje ekskluzivno medijsko partnerstvo s Infrontom i DAZN-om.

Novi digitalni ekosustav, zapravo službena Internet stranica EHF-a, trebala bi jako povećati svoj domet, ali i probuditi dodatno zanimanje prijatelja rukometa i to od početka ovog mjeseca na svim platformama od TV-a, preko OTT-a, do digitalnih i društvenih medija. Službeni naziv je  „Home of handball“ i trebao bi na jednom mjestu pružiti informacije o svim klupskim i nacionalnim  natjecanjima, odnosno aktivnostima Federacije na europskom kontinentu.

Kao što je već od ranije poznato, EHF je odlučio od ove sezone u potpunosti promijeniti sustav klupskih natjecanja u obje konkurencije, ali i njiihove nazive. Liga prvakinja kod rukometašica tako službeno nosi naziv DELO EHF CHAMPIONS LEAGUE. Muška rukometna Liga prvaka izgubila je sponzora VELUX i sada se zove EHF CHAMPIONS LEAGUE. Dosadašnji EHF Cup postaje EHF EUROPEAN LEAGUE, a bivši Challenge Cup, nosit će od ove jeseni naziv EHF EUROPEAN CUP.

Uz brojne novosti EHF je svoju službenu streaming platformu EHFTV također poboljšao novim video playerom. Osim gledanja susreta uživo, ona će nuditi i utakmice na zahtjev. Sve te brojne digitalne novosti pripremit će nam tim ljudi iz Infronta i DAZN-a, a njihovo sjedište je u Madridu.

Ždrijeb za obje Lige prvaka je bio 1. srpnja 2020. godine u 18.00 sati u Beču i tu smo imali priliku prvi put vidjeti novi izgled klupskih natjecanja, ali i službeni početak nove digitalne kampanje.