Nogometni suci iz Donjeg Miholjca za povijest i primjer svima

U Nogometnom središtu Donji Miholjac imaju puno razloga za zadovoljstvo i optimizam. Osnivanjem vlastite 2.ŽNL, lige pod ravnanjem NS Donji Miholjac, povećala se potreba za svim elementima koje zahtjeva jedno takvo natjecanje. Opće poznata je stvar veliki problem i pomanjkanje nogometnih sudaca na nižim županijskim stupnjevima natjecanja. U Donjem Miholjcu to nije slučaj zahvaljujući
naporima, entuzijazmu, predanošću i poštenom pristupu tamošnje Komisije nogometnih sudaca prema ovoj, sve većoj i ozbiljnijoj problematici.

Prije dvije godine u NS Donji Miholjac imenovana je nova Komisija nogometnih sudaca u sastavu; Tihomir Pejin – predsjednik, Ivan Lacović – dopredsjednik, Igor Tonković – tajnik, Hrvoje Lacović – član, i doajen miholjačkog nogometnog suđenja Stipe Mijić – član. Od tada do danas Komisija je neumorno radila na pomlađivanju i obnavljanju broja članova sudačke organizacije.

Krajem siječnja je završen seminar za nove suce pripravnike na kojem je uspješno
položilo 9 novih članova. Kroz stručne seminare, edukacije i radne sastanke, danas Zbor sudaca u Donjem Miholjcu broji 38 aktivnih nogometnih sudaca. Posebno je zadovoljstvo naglasiti da je 7 novih pripravnika mlađih od 20 godina od kojih je jedna sutkinja, prva u povijesti NS Donji Miholjac. Za relativno kratko vrijeme postignut je ogroman napredak što je prepoznato u strukturama Nogometnog Središta Donji Miholjac čiji predsjednik, poznato lice u HR nogometu, Rudika Vida daje
punu potporu Komisiji sudaca, nudi svu moguću pomoć u izgradnji još veće, čvršće i mlađe sudačke organizacije jer to je zalog za buduće generacije i opstojnost suđenja.
Do nastavka proljetnog dijela prvenstva 2.ŽNL ima još dosta vremena što će Komisija iskoristiti za još dva edukativna seminara. U pomlađenom i brojevno povećanom sastavu.