Nogometni amateri na ljetne praznike, ali ne svi!

Sutra se očekuje prekid neizvjesnosti za nogometaše u Hrvatskoj. Izvršni odbor bi trebao verificirati odluku koja se već naslućivala nakon apela drugoligaša, a indirektno i svih onih u ligama ispod njih.

Oglas

HNS će tako vjerojatno poslušati glas ljudi s terena kojima je iznimno teško ili gotovo nemoguće nastaviti natjecanja u lipnju i srpnju. Tako će se tek Prva HNL nastaviti, najvjerojatnije 30.svibnja no imaju prvoligaši i plan C (13.lipanj).

Oglas

Amateri će stoga na dugačak ljetni odmor, ali ipak ne svi jer će se započeta kup natjecanja ipak dovršiti. Radi se o nekoliko preostalih utakmica županijskog kupa koji su većinom došli do svoje same završnice.

Oglas

Tih nekoliko susreta će opet biti dani na odluku klubovima jer je nemoguće natjerati nekoga da odigra dvije ili tri utakmice nakon tri mjeseca pauze i to po teškim klimatskim uvjetima.

No možda će to klubovi objeručke prihvatiti jer se tih nekoliko utakmica može odraditi i na terenima s rasvjetom u povoljnom meteorološkom prognostičkom miljeu te na neki način spasiti sezonu, ali opet vjerojatno ipak bez gledatelja.

Tablice će se praviti prema trenutnom stanju, prvaci će biti nagrađeni, nitko neće biti kažnjen ispadanjem, a pobjednici županijskih kup natjecanja će tako steći pravo nastupa u pretkolu nacionalnog kup natjecanja.

Preostaje vidjeti kako i na koliko će se proširivati pojedine lige, a prema trenutnom scenariju prvoplasirana momčad Treće HNL istok Marsonia bi se trebala uključiti u kvalifikacije za popunu Druge HNL.

Svi ovi možebitni prelasci u viši rang su naravno uvjetovani uredom za licenciranje i zadovoljavanje određenih uvjeta pa će stoga i rokovi za prikupljanje dokumentacije i šminkanje stadiona biti pomaknuti.

Foto FB Hašk Sokol