Nogometna zajednica ostala bez još jednog člana – preminuo Ivan Maras

Srce bivšeg Osijekovog igrača i dugogodišnjeg trenera i skauta prestalo je kucati ovoga ponedjeljka, u 67. godini života.

Oglas

Jutros nas je, sve u Gradskom vrtu, zatekla tužna vijest. Preminuo je, u 67. godini života, bivši igrač i dugogodišnji trener u stožerima prve momčadi, s posebno dugim stažom u Školi nogometa – Ivan Maras. Znali smo za njegove dugogodišnje zdravstvene probleme i srčane tegobe, za operaciju srca i ugrađene premosnice, no unatoč svemu ostali smo zatečeni jer smo ga još prije nekoliko dana viđali na stadionu. I ovoga je ponedjeljka, baš nekako prije telefonskog poziva iz Ivanove obitelji, Vlado Bilić i Goran Popović bezuspješno su zvali svoga prijatelja i kolegu na još jednu zajedničku kavicu, ali s druge strane nije bilo odgovora. Nisu tada slutili da će samo sat vremena kasnije stići obavijest da „Makija“ više nema među nama…

Oglas

U Gradski vrt došao 1979. godine

Oglas

Rođen je 15. siječnja 1954. u Slavonskom Brodu. Nakon što je u nekadašnjem BSK-u potvrdio svoje igračke kvalitete, paralelno radeći i u kombinatu „Đuro Đaković“, NK Osijek ga je doveo u svoje redove uoči sezone 1979/80. U toj je prvoligaškoj sezoni bivše Jugoslavije, Maras odigrao 22 utakmice za Bijelo-plave. Nažalost, imao je nešto kasnije težu ozljedu, potom i operaciju koljena tako da je prestao igrati već 1982. godine. Odlučio se nakon toga posvetiti trenerskom pozivu radeći s mlađim kategorijama u našem Klubu. U stručni stožer prve momčadi uključen je u prosincu 1987. kada je kormilarom imenovan pokojni Šaban Jasenica. Ostao je uz prvotimce i u siječnju 1989., prihvativši ulogu pomoćnika Stjepanu Čordašu. Tijekom proljeća 1990. u tandemu s Vladom Bilićem je vodio Osječane u dva prvenstvena kola, a Čordašu je bio suradnik i u prvim sezonama Hrvatske nogometne lige.

Aktivan i nakon odlaska u mirovinu

Angažiran je i u nekadašnjem stožeru Ivice Grnje, a njegove je usluge sredinom devedesetih godina koristio i Ivo Šušak. Nakon toga se posvetio radu s mlađim kategorijama, a dugo je imao i ulogu klupskog skauta, odlazeći na brojne utakmice izvan Osijeka i tražeći nove nade i talente koji bi dolazili u Gradski vrt. Nakon operacije srca morao je malo usporiti životni ritam, ali je ostao aktivan, pa i nakon odlaska u mirovinu, krajem prosinca 2018. Prije desetak dana zatekli smo ga u srdačnom razgovoru s Nenadom Bjelicom kojemu je također bio omiljeni trener u Nogometnom klubu Osijek… Ovom prigodom izražavamo sućut obitelji, rodbini i prijateljima preminuloga Ivana.

Izvor nkosijek