Nogometna rapsodija i sjećanje na izgubljene mlade živote u Mikanovcima

Šokadija i Sloga su odigrali zanimljivu utakmicu prije koje su se sjetili izgubljenih života u nedavnoj tragediji.

NK Šokadija : Nk Sloga Vrpolje 5 : 2

Bilo je to pravo čarobno nogometno večer i 6. pripremna utakmica domaćinu počevši od 10 . srpnja kao zvaničnog datuma početka priprema za natjecateljsku sezonu 2020 / 2021 g . Ovaj nogometni susret otpočeo je kao što će  i svaki naredni minutom šutnje za tragično nastradale i nikada zaboravljene : Ivana Majhena – Gajbe , Marijana Petrića , Antu Gazića i Leu Pajtak .

Bilo je to krasno nogometno večer za Šokadiju u kojem su renomiranijeg protivnika i člana 1. ŽNL grogirali u prvih pola sata igre pogocima trostrukog strijelca Marijana Markovića u 8. i 11. minuti na asistenciju Mihaela Juroša i 32. min iz odlično izvedenog slobodnog udarca . Sljedeću 100 % priliku ne iskorištava Miroslav Meštrović – Berti .

Gosti po prvi puta dolaze do daha i izgledne prilike u 42. i 44. minuti no golman Marko Cindrić – Maki je na visini zadatka . Početkom drugog poluvremena u 47. min Salopek Stipe i Marojević Dario ne koriste priliku . U 53. gosti smanjuju na 3 : 1 iz opravdano dosuđenog kaznenog udarca , da bi u 56. min Marojević na asistenciju Salopeka povećao vodstvo na 4 : 1 .

U 59 minuti gosti nakon greške domaće obrane smanjuju na 4 : 2 . Šokadija povećava vodstvo na 5 : 2 pogotkom našeg goleadora Miroslava Meštrovića – Bertija. Od 65. min domaća momčad pada u snazi i pariranju gostima iz Vrpolja što momčad Sloge obilato koristi , ali bez konkretne realizacije .

Prilike Vrpoljčana su se redale u 71. , 76. , 80. i 85. minuti , no tada stupa na scenu golman Marko – Maki Cindrić i svojim fenomenalnim obranama i rezultat održava nepromijenjenim za  konačnu i visoku pobjedu 5 : 2. Na ovoj utakmici su se domaćoj , ali i dobrim dijelom i gostujućoj publici u vrlo dobroj izvedbi i svjetlu pokazali  dva pojačanja Šokadije : Marko Begović i Dario Marojević .

Kroz određeno vrijeme prilagodbe na novu sredinu momci će biti očigledno bitni čimbenici u momčadi . Ekipa Šokadije je nastupila sa 14 igrača u sljedećem sastavu :

1 Cindrić , 2 Mačinković , 3 Nemet , 4 Jakob, 5 Jukić , 6 Kujundžija, 7 K. Djedović , 8 Juroš, 9 Meštrović , 10 Salopek , 11 Marković . Pričuve: 12 Carević , 13 Begović ( u igri od 30 min) i 14 Marojević ( u igri od 46 min ) Nedostajalo je 6 opravdano odsutnih igrača : Perak , Vinković , Radočaj , I. Blekić , D. Orlović i Sombolac .

Foto FB Šokadija Stari Mikanovci

%d blogeri kao ovaj: