Nogometna perspektiva Papuka: Razvoj i uspjesi mlađih kategorija temelj budućnosti u Velikoj!

Iako ne proživljava svoje najbolje dane u iznimno bogatoj povijesti, velikan iz Velike ostavio je velik trag u srcima svih istinskih nogometnih zaljubljenika. Uz desetke vrhunskih igrača, trenera i fenomenalnih rezultata koje su ostavili za sobom početkom 21. stoljeća a čiji se rezultati vide i danas, tradicija Kamen Ingrada i danas živi kroz NK Papuk, koji se osim u seniorskoj konkurenciji MŽNL PŽ-SB natječe i u čak pet mlađih kategorija, a čiji klinci ostvaruju vrlo dobre rezultate!

Oglas

Prvenstvo mlađih kategorija bliži se kraju (ostala su za odigrati samo još dva kola početnika) stoga donosimo kratak pregled rezultata mlađih kategorija Papuka iz Velike koji je u ovoj polusezoni ostvario vrlo dobre rezultate. Klub je u natjecanjima uz dakako seniore imao i pet mlađih dobnih kategorija: pretpočetnike, početnike, mlađe pionire, starije pionire i juniore. Klub trenutno broji više od 80 djece koja treniraju i natječu se u navedenim kategorijama.

Oglas

Pregled ćemo započeti s onom najmlađom kategorijom, pretpočetnicima kod kojih rezultat nije najvažniji budući da su tu sami počeci treniranja, te djeca po prvi put imaju priliku uopće odigravati utakmice. U ovoj kategoriji u Velikoj se mogu pohvaliti s dvadesetak dječaka i djevojčica, za koje se nadamo da će nastaviti marljivo raditi i trenirati. Natjecanje u ovoj kategoriji se odvija turnirski, te je važno istaknuti da su u Velikoj bili domaćini jednog takvog okupljanja koji je djeci omogućio da nastupe na legendarnom glavnom terenu, pod svjetlima reflektora, kako su se nekada na ovome stadionu igrale prvoligaške utakmice. S ovom kategorijom radio je trener Marko Iličić.

Oglas

Početnici, kojima je natjecanje još uvijek u tijeku i do kraja imaju za odigrati još dva kola, prikazuju odlične igre i postižu odlične rezultate. Budući da su u trenutku pisanja ovog teksta drugi, uz jednak broj bodova kao prvoplasirani i dvije utakmice manje, realno je za očekivati kako će ekipa Papuka postati jesenski prvak. Ovdje svakako želimo izdvojiti da velik broj igrača iz ove kategorije nastupa i za mlađe pionire. Ova generacija ima veliki potencijal koji će se nadamo razvijati i dalje. Kao i s pretpočetnicima i s ovom kategorijom radi trener Marko Iličić.

Mlađi pioniri natjecanje su završili kao peti na tablici. Ovi rezultati posebno su značajni budući da dobar dio ekipe čine početnici koji su i po dvije godine mlađi od konkurencije. Uz treniranje i rad svakako se iz Kluba nadaju ostvarivati dobre rezultate kao i do sada. S ovom kategorijom vrijedno radi i trenira trener Marko Zeba.

Starije pionire je od ovog ljeta preuzeo kapetan seniorske momčadi Josip Solić. Ova kategorija broji više od 20 igrača, što je sigurno jedno od najvećih bogatstava kluba, jer pojedini igrači mogu već za godinu-dvije konkurirati za seniore. Vrijedno treniranje i redovni dolasci na treninge donijelo je ekipi Papuka četvrto mjesto u odličnoj konkurenciji.-“Vjerujemo da će se dobar rad nastaviti i u proljeće, te da će naša ekipa nastaviti s dobrim igrama i rezultatima.”- poručili su nam iz Papuka.

Za kraj ovog pregleda ostaju oni najstariji, juniori koji su ujedno i osvojili naslov jesenskog prvaka. Iako je broj ekipa smanjen, pojačala se konkurencija, te su sve utakmice bile neizvjesne. Ekipa Papuka pokazala se kao najbolja i zasluženo osvojila prvo mjesto. Ovu ekipu čini nekoliko starijih juniora, koji ujedno nastupaju i za seniore, te stariji pioniri koji se izvrsno nadopunjuju. Titulu najboljeg strijelca lige drži upravo igrač Papuka, Ivan Dragun s 11 pogodaka, dok je iza njega također iz Papuka Davor Banović s osam. Ekipu juniora do jesenskog naslova vodio je trener Dalibor Banović.

“-U odličnoj konkurenciji zasluženo smo na prvom mjestu uz pet pobjeda i tri neriješene. Velik broj juniora trenira i igra za seniore, imamo i prva dva strijelca Dragun 11 i Banović 8. Uz juniore priključili smo i pet šest odličnih pionira gdje im dajemo šansu i pripremamo ih za nagodinu. Budućnost našega kluba je neosporna i uz podršku našeg predsjednika Lukića i uprave kluba i druge kategorije su u samom vrhu i vidi se dobar rad s mlađim kategorijama.”- komentirao je za Sportalo trener juniora i seniora Papuka, Dalibor Banović.

ŽNL Juniori tablica/ Izvor HNS Comet

Iako bi u svakoj kategoriji mogli izdvojiti po 5-6 pojedinaca, kako je nogomet kolektivan sport, iz Kluba nisu nikog htjeli posebno izdvajali, već su svi zaslužni za ove odlične rezultate. Uz sve mlađe kategorije temelj svakako čiji i seniorska ekipa koja ove sezone vrlo dobro kotira u Međužupanijskoj ligi Požega-Slavonski Brod. Naime, seniori pod vodstvom Dalibora Banovića drže vrlo dobro peto mjesto s 22 boda, odnosno učinkom od sedam pobjeda, jednim remijem i pet poraza.

Iz kluba napominju da klub 2. prosinca organizira Papukovu plavu noć uz grupu Estrada u Vatrogasnom domu u Velikoj, gdje će biti druženje djece i roditelja, uprave, sponzora, ali i svih ljudi dobre volje. Sve goste očekuje i bogata tombola, uz nekoliko iznenađenja. Isto tako, iz Kluba najavljuju tradicionalni turnir mlađih kategorija, koji organiziraju po jubilarni deseti put. Turnir se igra od 5. do 7. siječnja 2024. godine u Školskoj dvorani u Velikoj, također uz pokoje iznenađenje.

“-Za kraj želim zahvaliti svim roditeljima koji prate svoju djecu i nas, svim sponzorima, našem načelniku Robertu Hofmanu na podršci, cjelokupnoj upravi kluba, te predsjedniku Nikoli Lukiću koji se nesebično daju za naš klub.”- zaključio je Valentin Raguž iz NK Papuka.