Nogometašice Osijeka protiv Splita ispustile pobjedu duboko u sudačkoj nadoknadi

Protekle dvije godine lopta se okrenula na splitsku stranu, no ustoličenjem Marijana Vuke na klupu ŽNK Osijek priča se stubokom mijenja i novi trofeji iznalaze mjesto u klupskim vitrinama Princeza s Mačkamame. Nedavna proslava titule namijenjene dvoranskim futsal prvakinjama hrvatske, očekivano bi se trebala u dogledno vrijeme ponoviti i dodatno obogatiti vitrine kluba s titulom prvakinja države i slavodobitnim pobjednicama nogometnog Kup-a Hrvatske.

“Nogometno čudo iz Osijeka” ,autora Dragutina Keržea

Neprocjenjiva je vrijednost za sportskog promatrača (kibica), sudionika ili sponzora nova knjiga pod nazivom “Nogometno čudo iz Osijeka”, autora Dragutina Keržea o 30 godina Ženskog nogometnog kluba Osijek. Od utemeljena 22. studenoga 1990. godine, za široku športsku i inu javnost, suptilno i (in)direktno, Kerže nam s puno obzira, uvažavanja i ljubavi prema sportu prezentira priču iz prve ruke vezanu za osječki ženski nogometni kolektiv. Emocija, činjenice, znanje, entuzijazam i napose zajedništvo uz ljubav, sve su to sastavnice teksta iz knjige, a o vrijednostima športsko-kulturne ostavštine i baštine, da se i ne spominjemo.

Osječanke su u Splitu imale pobjedu na dlanu, vodstvo 2:0, kazneni udarac za potvrdu pobjede, ali na žalost nisu uspjele, Split se vratio u samoj završnici golom Aide Hadžić pa je repriziran rezultat iz prvog međusobnog ogleda u Osijeku.

28.03.2021., ŠRC Marijan Šuto-Mrma, Zmijavci

Suci: Mateo Erceg, Petar Mijić, Goran Agičić

Strijelkinje: Na strani Osijeka Izabela Lojna (10),Lorena Balić (26). Za Split Tamila Khimych (66), Aida Hadžić (90+3).

ŽNK Split: Stephanie Cecilia Bukovec, Tea Pedić, Iva Bukač, Antonia Dulčić, Ana Dujmović, Matea Bošnjak, Petra Pezelj, Aida Hadžić, Csilla Balazs, Tamila Khimych, Hanna Kaziupa.   Pričuvna klupa: Anamarija Mišetić, Fatjesa Gegollaj, Ana Bakalar, Karla Šabašov, Lucia Domazet, Katarina Pranješ.

Trener: Božidar Miletić

ŽNK Osijek: Maja Belaj, Iva Culek, Martina Šalek, Izabela Lojna(C), Kristina Nevrkla, Maria Kunštek, Dora Adamović, Lorena Balić, Mateja Bulut, Mejrema Medić, Anela Lubina. Pričuvna klupa: Klara Kovačević, Lara Lucić, Antonela Blažević, Nela Andrić, Helena Štimac.

Trener: Marijan Vuka

Za Sportalo: Boris Markuš