Nogometaši Marsonije ove subote ugošćuju Kustošiju

Iza nogometaša Marsonije je 6 tjedana zimskog trenažnog procesa koji je odrađen na Stadionima uza Savu i na “Stanko Vlainić – Dida” te u Međugorju. Ukupno je odigrano 8 prijateljskih utakmica u kojima su zabilježene 3 pobjeda, jedna neodlučena te su doživljena 4 poraza. Klub je ove zime napustilo 8 igrača od kojih su dvojica bili igrači iz prve postave, dok je došlo 7 novih. Na ljestvici se Marsonia nakon što je prošlog vikenda Jadran u Pločama odigrao odgođenu utakmicu spustila na 5. mjesto te ima isti broj bodova kao i 6. Karlovac. Upravo je od vodećeg Radnika iz Križevaca pa do Karlovca razlika samo 3 boda te svi ovi klubovi žele u rang više.

Prema tome u igračkom dijelu iz Marsonije su ove zime otišli: Husenbašić (Sloboda Tuzla), Marušić (Kustošija), Harači (NAŠK Našice), Krijan (NK Kutjevo), Matković (NK Belišće), Lovrić te junori Bosanac (Svačić) i Stepić (Oriolik) koji su bili u kadru seniorske momčadi. Umjesto njih angažirani su: Slobodan Milanović kojem je posljednje klub bilo Posušje i koji u Premijer ligi BiH ima 192 utakmice, pa Brođanin Dario Pudić i Niko Stanušić koji su bili u BSK-u iz Bijelog Brda. U klub se iz Starog Slatinika vratio lijevi bočni Ivan Božić, dok je još jedan povratnik vratar Gabriel Iličević koji je bio u Bjelovaru. Iz Zvijezde Gradača u Marsoniju je ove zime stigao Josip Petrak iz Oriovca, dok je iz kadeta zagrebačkog Dinama došao mladi napadač Adrian Manuel Perić. Tijekom zimskih priprema trener Dalibor Bognar imao je izostanaka igrača zbog ozljeda, dok je najviše treninga zbog ozljede zgloba propustio Dario Pudić. Uz njega su razne tegobe imali: Slobodan Milanović, Dino Bognar i Matej Sivrić.

Uoči početka nastavka prvenstva klub je održao službenu konferenciju za novinare na kojoj je najavljena prva utakmica protiv Kustošije kao i želje i ambicije Bijelo – crnih u ovoj sezoni. Zaključak je da od svih prvih 6 klubova na ljestvici Marsonia ima najmanji budžet, a bez financija teško je biti u ovako kvalitetnom natjecanju.

Za subotnju utakmicu protiv Kustošije u sastavu Marsonije nitko od igrača nema kartone, dok ima načetih s ozljedama ili onih koji se oporavljaju, međutim, svi su spremni za nastup. U prvoj utakmici Brođani su slavili u Zagrebu pobjedu s 1:0 golom mladog Mihaela Bosanca, dok Kustošija sutra Marsoniji želi uzvratiti za taj gubitak bodova. Momčad iz zapadnog predgrađa Zagreba ove zime dovela je 12 novih igrača, dok ih je isto toliko napustilo klub. Njima će očito trebati vrijeme za uigravanje što je dobra prigoda ekipi Dalibora Bognara za dobar rezultat. Prošle sezone Kustošija je bila u SuperSport Prvoj ligi koja je 2. rang natjecanja u koji se žele vratiti, dok su oni na 7. mjestu i za Marsonijom zaostatju 4 boda, a za vodećim 7. Momčad iz Zagreba ove zime je još jača i ambiciozna stoga se sutra očekuje dobra utakmica jer i Bijelo – crni imaju svoju računicu, ali i svoje navijače.

Nova momčad Marsonije tako sutra od 15 sati na Stadionu “Stanko Vlainić – Dida” otvara proljetnu polusezonu s utakmicom protiv jako dobre Kustošije. Povoljan rezultat momčadi Dalibora Bognara jamči dobar ulazak u drugi dio prvenstva jer Brođanima nakon Kustošije slijedi gostovanje u Belišću, pa dvije utakmice na svom terenu protiv Opatije i Dugog Sela.

Mogući sastav: Domović – Sivrić, Barišić, Akšamović, Valentić – Stanišić, Ivandić – Milanović, Pudić, Didović – Mahmutović.

JOSIP ŠEBALJ