/Nogometaši Croatije za Socijalnu samoposlugu IDEJA JE PALA NA PLODNO TLO
IMG-20190920-WA0017

Nogometaši Croatije za Socijalnu samoposlugu IDEJA JE PALA NA PLODNO TLO

Nogometaši Croatije iz Bogdanovaca uručili su u prostorijama Socijalne samoposluge Vukovar donaciju namirnica i ostalih potrepština koje su kupljene u humanitarnoj akciji organiziranoj od strane kluba proteklog tjedna, za vrijeme domaćih susreta u kupu i prvenstvu. Ideja je to smišljena na sastanku Uprave, koju su objeručke prihvatili igrači, te su se svojim donacijama priključili i sugrađani, odnosno posjetitelji na tribinama.

„Zahvaljujem se svima koji su sudjelovali u ovoj akciji, što ste nas se sjetili i pokrenuli cijeli proces. U samoposlugu dolaze naši sugrađani koji si ne mogu priuštiti ono osnovno, a to je hrana na stolu. Djelujemo već petu godinu, trudimo se kroz razne projekte doći do namirnica i sredstava, ali jednostavno dođe razdoblje kada se moramo obratiti javnosti da nam pomogne i pogura nas. Malo po malo, uvijek nas se netko sjeti, ali to nažalost nije dovoljno. Iz tog razloga moramo biti prisutni u medijima i apelirrati na sve da budu aktivniji.“ – istaknula je članica Humanitarne udruge „Duga“ – Tamara Mikulić.

Iz kluba ističu kako je ovo tek prva u nizu akcija koju klub želi pokrenuti, a sve s ciljem senzibiliziranja javnosti o potrebama najugroženijih dijelova društva.

Tekst i foto – NK Croatia (S.Đ).

 

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.