NK Voćin pred sezonom afirmacije u 4. NL BJ-KC-VT!

NK Voćin pod vodstvom stručnjaka Ivice Evića priprema se za nove izazove u okviru 4.NL BJ-KC-VT nakon što su prošlu sezonu završili kao druga momčad 1.ŽNL VPŽ. Ciljevi za ovu sezonu postavljeni su u vidu afirmacije igrača i popularizacije klupskog statusa. Dojmove iz Voćina podijelio je s nama strateg kluba Ivica Erić.

Oglas

Nogometni klub Voćin nakon izvrsne sezone u 1.ŽNL VPŽ gdje su osigurali drugo mjesto, sebi i svojim navijačima priuštili su ulazak u viši rang natjecateljske sezone 2022/23. koju će provesti u 4.NL BJ-KC-VT!

Oglas

Podsjetimo, proteklu sezonu NK Voćin završio je na drugom mjestu prvenstvene ljestvice 1.ŽNL VPŽ sa ukupnim učinkom od sedamnaest pobjeda, šest neriješenih ishoda i tri poraza, a posebno je bio izvrstan njihov domaći učinak u kojem su u trinaest utakmica obilježili deset pobjeda i tri remija!

Oglas

“Prošlu sezonu smo završili na drugom mjestu što smatramo uspjehom jer je NK Podravac imao odličnu sezonu i zasluženo osvojio prvo mjesto. Odustajanjem NK Podravac Sopje od napredovanja u viši rang, 4. ligu BJ-KC-VT mi smo odlučili nagraditi naše igrače i navijače ulaskom u viši rang.”– trener Ivica Ević, NK Voćin

Ove sezone, dakako, sukladno novom rangu ambicije su nešto drukčije, pa će u prvom planu biti afirmacija i osiguravanje ostanka u 4.NL. “Nemamo velikih ambicija jer prvenstveno nas zanima afirmiranje naše općine i naših igrača. Očekuje nas jako zahtjevan zadatak ostvarivanja opstanka u ligi a vjerujemo da to možemo ostvariti.”- zaključio je Ivica Ević.

Klub se odlučio na nešto drukčiju transfer politiku, pa ove sezone nisu dovodili tzv. “zvijezde” nego igrače koji su im pristupačni i koji se uklapaju u klupsku filozofiju poimanja sporta. Klub je tako u međuvremenu u prijelaznom roku vratio Ivana Vukovića, Karla Volfa i Franju Tunić.

Klub iz Voćina dosad je odigrao šest pripremnih utakmica a ostala im je još generalna u subotu sa NK Jakšić u Jakšiću. U novoj sezoni juniori i mlađe kategorije Kluba koje nastupaju u 2. NL Sjever skupina istok svoje će utakmice igrati u Ćeralijama a seniori u Mikleušu.

Razlog tome je renoviranje terena u Voćinu koji je u vrlo lošem stanju. Iz kluba se nadaju ispunjavanju obećanja općinskih struktura da će radovi biti završeni do kraja godine. Za kraj jedan zanimljiv podatak, naime jedini igrač iz VPŽ koji igra prvu HNL vratar Slaven Belupa Antun Marković, izdanak je upravo škole nogometa NK Voćin, što dovoljno govori koliko brige se ulaže u mlađe kategorije. NK Voćinu kao i njegovoj upravi i navijačima želimo puno uspjeha u novim izazovima u 4.NL BJ-KC-VT!