NK Tomislav: Problematična jesen okončana 10. mjestom

U Nogometnom klubu Tomislavu iz Donjih Andrijevaca ne mogu biti previše zadovoljni s prvim dijelom sezone u natjecanju Međužupanijske lige Brod / Požega. Međutim, kada se pogledaju svi problemi koje su imali oko igračkog kadra i kako su se skupljali za utakmice onda je i ovih 12 bodova za plasman na 10. mjesto od 14 klubova sasvim dobar rezultat.

 

U Donjim Andrijevcima nisu i ne mogu biti zadovoljni s ovom polusezonom. Jedino ih vesele dobri uvjeti za rad, dok se u igračkom dijelu moraju popraviti. Ljetne pripreme nogometaša Tomislava počeo je trener Krešimir Salamon iz Đakova koji je tjedan dana prije početka prvenstva odlučio samovoljno napustiti klub. Umjesto njega angažiran je Ivica Beraković iz Čepina koji je rodom iz Oprisavaca i koji je na funkciji sportskog direktora u NK Čepin. On je imao samo 3 treninga uoči 1. kola i gostovanja u Sikirevcima u koje se otišlo s 13 igrača. Nakon toga Beraković je doveo 5 igrača s osječkog područja jer su: Matijević, Bukatko, Jurilj, Ivanković, Zirdum i Švarić svi bili upitni oko igranja zbog svojih poslovnih obaveza. Još je Igor Biličić zbog ozljede propustio prvih 5. kola, a odmah u Sikirevcima ozlijedili su se napadači Dalibor Jukić i tek pridošli Dino Smajo. S obzirom na sve te probleme koje su imali oko igračkog kadra na kraju su nogometaši Tomislava završili na solidnom 10. mjestu s 3 pobjede i isto toliko neodlučenih te 7 poraza.

 

Upravo zbog slaganja momčadi tijekom prvenstva do prve pobjede nogometaši Tomislava došli su u 6. kolu kada su u Donjim Andrijevcima s 1:0 bili bolji od Dinama iz Vidovaca i Dervišage. Jedina gostujuća 3 boda izborili su u Sibinju kod tamošnje Mladosti također s 1:0, dok je druga domaća pobjeda izborena u posljednjem kolu s 2:0 nad Hajdukom iz Pakraca. Od 3 neodlučene, dvije su bile u Donjim Andrijevcima protiv ekipa iz Oprisavaca i Starog Slatinika te u gostima u Jakšiću

 

Za Kaptolom koji je na 9. mjestu nogometaši Tomislava imaju zaostatak od 2 boda, dok im 8.-mi Hajduk iz Pakraca bježi 5 bodova. U Donjim Andijevcima moraju gledati iza svojih leđa jer su samo 3 boda udaljeni od pretposljednjeg Jakšića tako da će u nastavku sezone cilj biti zadržati se u sredini prvenstvene ljestvice. U završnici jesenske polusezone ostavku je podnio predsjednik Mato Markovac, dok je nakon njega isto učinio i trener Ivica Beraković. Stoga je utakmicu posljednjeg kola vodio dugogodišnji igrač Ivan Putniković koji će u ulozi trenera – igrača biti i u nastavku prvenstva.

 

Od 7 poraza 2 su doživljena na svom terenu, pa su tako nogometaši Tomislava izgubili od Slavonca iz Nove Kapele i Požege. Pogotovo je bolan bio taj domaći poraz od izravnog konkurenta u borbi za ostankom u ligi Požege protiv koje su imali vodstvo od 2:0 sve do završnice, a onda su primili 3 gola i poraženi su s 3:2.

 

U ovoj polusezoni za nogometaše Tomislava u natjecanju Mežupanijske lige Brod / Požega nastupilo je 25 igrača među kojima je jedini svih 13 utakmica odigrao Robert Dančo, dok po 12 nastupa imaju vratar Mario Jagnjić i kapetan Leopold Marijanović. Sastav iz Donjih Andrijevaca ima 3 svoj najbolja klupska strijelca koja su postigla po 3 gola, a to su: Igor Biličić, Ivan Tunuković i Leopold Marijanović.

Josip Šebalj

© Sportalo.hr 2020. | Newsphere by AF themes.