/NK Slavonac iz Komletinaca reagirao je na sramotu nakon utakmice protiv Dilja PO ZAVRŠETKU UTAKMICE DILJ - SLAVONAC DOŠLO JE DO ZAISTA RUŽNIH SCENA, A VAĐEN JE I NOŽ
slavonac komletinci

NK Slavonac iz Komletinaca reagirao je na sramotu nakon utakmice protiv Dilja PO ZAVRŠETKU UTAKMICE DILJ - SLAVONAC DOŠLO JE DO ZAISTA RUŽNIH SCENA, A VAĐEN JE I NOŽ

Susret 24. kola 1. ŽNL Vukovarsko srijemske nakon svog završetka donio je scene kakve ne želimo viđati na nogometnim terenima, a o svemu se priopćenjem oglasio NK Slavonac iz Komletinaca. Susret Dilj – Slavonac završen je podjelom bodova rezultatom 2:2, a nekoliko minuta po završetku susreta nastao je pravi kaos.

Priopćenje Slavonca donosimo u cijelosti:

Po dolasku na stadion domaćina primljeni smo korektno i prijateljski. Sama utakmica u svojih 90 minuta bila je prava prvenstvena, igralo se muški i otvoreno, ali sve u granicama sportskog nadmetanja bez grubosti i incidenata među akterima same utakmice uz korektno suđenje sve trojice sudaca. Po završetku susreta akteri su se srdačno pozdravili i čestitali jedni drugima, te smo pozvani da poslije ostanemo na večeri. Nakon što su se akteri susreta sportski pozdravili igrači Slavonca odlaze do tribine gdje se pozdravljaju sa svojim navijačima (postupak nakon svake završene utakmice).

Nakon pozdrava s publikom naši igrači odlaze prema svlačionicama gdje na samom izlasku s terena domaći redar Jurica Bošnjak gura rukama našeg igrača u glavu nakon čega naš igrač pada i tu dolazi do prvog naguravanja i vrijeđanja naših igrača. U tom trenutku se na terenu pojavljuju i domaći navijači i rad pritisak i vrijeđanje naših igrača. Nakon nekoliko minuta strasti su se smirile i naši igrači odlaze prema svlačionici. Na putu do svlačionice jedan gledatelj (55-60 godina, sijeda kosa, na sebi je nosio sivi šuškavac) se zaljeće i udara našeg igrača Predraga Petrušića šakom u glavu, te mu je krenula krv iz nosa i usana. Nakon toga i drugi navijači i redari kreću u napad na naše igrače želeći ući u našu svlačionicu i tući naše igrače. U tom napadu domaći su bacali i stolice na naše igrače razbivši pri tom prozor na svlačionici, a jedan domaći navijač (crvena jakna i kapa šilterica na glavi) izvadio je nož i krenuo prema gužvi.

Srećom bilo je i pribranih domaćina u toj situaciji koji su ga spriječili da dođe do gužve jer tko zna što bi se još dogodilo. U međuvremenu netko je ( vjerojatno delegat) pozvao policiju te se njihovim dolaskom situacija smirila, a na stadion je došla i hitna pomoć koja je pružila pomoć našem ozljeđenom igraču. U cijeloj gužvi i napadu ozljeđeno je više naših igrača koji su dobili udarce u glavu i druge dijelove tijela.

Stav našeg kluba je da nam je žao što se ovo domaćinu dogodilo i što će klub snositi posljedice jer su oni svoje rezultate zaslužili na nogometnom terenu kroz čitavo dosadašnje prvenstvo u kojem su bili najbolja momčad, ali se isto tako moraju ograditi od takvih navijača i redara. Njihovi navijači očito ne znaju cijeniti kada je druga momčad bolja od njihove.

Ništa po dolasku na stadion ili za vrijeme utakmice nije slutilo na ovakav nemili i brutalan napad na naše igrače. Po završetku ovog nemilog događaja predsjednik kluba domaćina, trener te nekolicina igrača izrazili su svoje žaljenje zbog svega što se dogodilo jer kako oni kažu ničim to nismo zaslužili iz više razloga.

– Utakmica u prvoj polusezoni bila je fer i korektna što su domaći opisali na svojoj facebook stranici

– Domaći su tražili promjenu termina radi Krizme, na što smo mi pristali iako nam termin nikako nije odgovarao.

Čestitamo ekipi NK Dilja i njihovom treneru na fer i korektnoj utakmici, ali i svemu do sad učinjenom u prvenstvu i od srca im želimo da budu prvaci lige i uspiju u kvalifikacijama za viši stupanj natjecanja. Za događaje nakon utakmice nemamo pravu riječ jer smo još uvijek u šoku od onoga što se dogodilo,  a neki od igrača i u posjetama kod svojih liječnika.

Uprava NK Slavonac Komletinci

priopćenje 1

priopćenje 2

Podijeli
  •  
  •  
  •