NK Sikirevci pod vodstvom novog trenera Bogdanovića u novom izdanju MŽNL SB-PŽ!

Nogometni međužupanijski ligaš iz Sikirevaca počinje sa pripremama pred novu sezonu MŽNL SB-PŽ, a pred novu sezonu javnosti je obznanjeno i ime novog stratega NK Sikrevci.  To je Josip Bogdanović koji je na klupi naslijedio Matu Stanića, a kakve su ambicije  i ciljevi kluba iz Sikirevaca pokušala nam je dočarati vrijedna ekipa iz uprave kluba.

Oglas

Nakon prošle natjecateljske sezone MŽNL SB-PŽ u kojoj su završili na devetom mjestu prvenstvene ljestvice, pred NK Sikirevcima novi su izazovi u novom izdanju međužupanijske lige. Podsjetimo, Sikirevci su prvenstvo završili kao deveta momčad MŽNL SB-PŽ sa osvojenih 35 bodova iz 26 susreta uz učinak od deset pobjeda, pet neriješenih ishoda te jedanaest poraza.

Oglas

Klub je u prošloj sezoni odigrao fantastičan prvi dio sezone gdje su držali fenomenalno četvrto mjesto, no nakon nešto lošijih igara u drugom dijelu klub se morao zadovoljiti sa devetim mjestom prvenstvene ljestvice MŽNL SB-PŽ. O dojmovima iz protekle sezone kontaktirali smo upravu kluba iz Sikirevaca:

Oglas

“Četvrta sezona u MŽNL S.Brod –Požega  za nas se karaktezira kao solidna, nakon odličnog rezultata na polusezoni (4. mjesto) u zimskom prijelaznom roku nas napuštaju četri standardna igrača te na kraju sezone zauzimamo solidno 9. mjesto. Ambicije su biti stabilan međužupanijski ligaš koji će se boriti za gornji dio tablice te paralelno promovirati nekoliko mladića iz škole nogometa. “– poručili su nam iz uprave kluba.

Nakon Mate Stanića koji je vodio seniorsku ekipu nepune tri sezone (iz kluba mu se zahvaljuju mu na predanom radu i odličnim rezultatima) zbog problema sa trenerskom licencom angažiran je mladi stručnjak Josip Bogdanović iz Vrpolja (profesor kineziologije ) koji je veći dio svoje karijere radio kao trener u omladinskim pogonima HNK Đakovo Croatia, HNK Željezničar Slavonski Brod i HNK Cibalia Vinkovci. Svoj seniorski staž je započeo u Slogi iz Vrpolja.

Na prvu prozivku trenera Bogdanovića odazvalo se 19 igrača od ukupno 24, dok su ostali bili opravdano spriječeni. Što se tiče rubrike dolazaka u klub, Sikirevce su za ovu sezonu pojačali Dominik Janković, Dominik Stojić, Adam Živić te Josip Ravlić. Nakon povratka iz inozemstva ekipi se priključio Franjo Šipek te Ivo Nikolić nakon oporavka od ozljede. Klub su u međuvremenu napustili Karlo Kokanović, Ilija Tukara i Ivan Dominković.

Što se tiče pripremnih utakmica, nakon odigranog turnira u Jarugama na kojemu su osvojili četvrto mjesto, Sikirevcima je uslijedio 30. i 31.7 turnir na domaćem terenu gdje uz domaćina nastupali Sloga Jaruge, Posavina iz Velike Kopanice te Sloga iz Vrpolja. Momci iz Sikirevaca su osvojili treće mjesto nakon što su prvotno u polufinalu nakon kaznenih udaraca svladani od NK Posavine, a u utakmici za treće mjesto svladali su NK Slogu iz Vrpolja sa uvjerljivih 7:0.

Potom idući vikend Sikirevci putuju u Staro Topolje kod tamošnjeg Omladinca. 15. srpnja na rasporedu je sraz sa NK Posavinom iz Velike Kopanice, a generalka za prvenstvene izazove biti će 21. kolovoza kada Sikirevci igraju sa momčadi Tomislav iz Donjih Andrijevaca.

O klubu i radu: “Održana je godišnja skupština na kojoj je za novog predsjednika izabran Damir Majhen, dugogodišnji aktivni član kluba i bivši predsjednik u jednom mandatu. Također, značajno je i uređenje travnjaka sa novim sustavom za navodnjavanje tako da će travnjak ove sezone biti među boljima u ligi.

U planu je proširenje i uređenje pomoćnog terena za koji su nabavljeni reflektori – Škola nogometa Općine Sikirevci(ŠNOS)- zasebna udruga koja skrbi o radu sa mladim nogometašima na području općine (mjesta Sikirevci i Jaruge), a škola nogometa uređuje dvije nove svlačionice za mladež. Škola nogometa predvođena predsjednikom Zovkom ponos je ovoga kraja u kojem se trenutno školuje preko stotinu mladih igrača.”– poručili su nam iz uprave kluba NK Sikirevci.

Iz rubrike zanimljivosti izdvajamo činjenicu da u ovom sastavu uprave zajedno sa sadašnjim predsjednikom rade još četiri bivša predsjednika sa više od dva desetljeća ukupnog predsjedničkog staža. U klubu su također izuzetno ponosni na veliku podršku njihovih navijača “Korova” koji u velikom broju pohode svaku utakmicu svojih NK Sikirevaca.

Svim “Korovima” kao i upravi kluba želimo uspješnu sezonu i puno sreće u natjecateljskoj sezoni te nastavku širenju radosti nogometa koje će nadamo se, u Sikirevcima uživati generacije i generacije.