NK Rezovac se okupio na početku nove sezone, ključ uspjeha i dalje- tim!

U sezoni sa određenim usponima i padovima te desetog mjesta kojeg su ostvarili u 1.ŽNL VPŽ protekle sezone, pred NK Rezovcem nova je prvoligaška sezona. Klub se okupio sa jasnim naumom da zadrži renome koji je gradio posljednjih 15-ak sezona otkako su član 1.ŽNL VPŽ, a ambicije su gornji dom tablice te promoviranje mladih igrača kroz niže uzraste.

Oglas

NK Rezovac, prvoligaš iz prigradskog naselja grada Virovitice, koji se već godinama uspješno natječe u 1.ŽNL VPŽ, okupio je svoj igrački kadar pred predstojeću sezonu 2022/23. Momčad pod vodstvom Ivana Ćavara protekle je sezone ostvarila deseto mjesto u konkurenciji četrnaest klubova, a ove sezone nadaju se i nešto boljem učinku. Za dojmove o protekloj sezoni kontaktirali smo simpatičnog županijskog prvoligaša iz Rezovca:

Oglas

“Protekle sezone momčad je završila na desetom mjestu na ligaškoj ljestvici u 1. ŽNL, ostvareno je što je bilo jedino zacrtano, da se mirno privede sezona kraju, bez opasnosti po ostanak u ligi, no ostaje osjećaj da se moglo biti nekoliko mjesta više, jer je zbog opuštanja ekipe na kraju sezone doživljeno nekoliko visokih poraza. Kako smo među rijetkima, a možda i jedina ekipa u našem rangu, u kojoj igrači igraju bez naknade moramo biti izuzetno zadovoljni nekom sredinom ljestvice i dobrim ozračjem unutar ekipe što je najbitnije. U protekloj sezoni koju smo završili  ne možemo izdvojiti neko posebno ime, jer već godinama u ekipi ne iskače nitko po golovima, pretežno se nekoliko strijelaca dobro rasporedi na podjednak broj, što možda i krasi ovu momčad. “– ustvrdio je Marko Doppler, inače vratar, tajnik i administrator kluba NK Rezovac

Oglas

Što se tiče ambicija NK Rezovca, one su uglavnom približno iste svake sezone, a to je stabilan županijski prvoligaš kao što je to već gotovo petnaest godina u nizu otkako se klub ponovno osnovao i vratio u prvoligaško društvo. Ambicije kluba bile bi shodno tome sredina prvenstvene ljestvice sa pogledom prema gore, a tko zna možda i nešto više.

S obzirom na prošlu sezonu novu sredinu potražilo je svega par igrača, među njima Mihael Boroša, dugogodišnji lijevi bočni/krilni igrač, te Patrik Bazijanac. Rubrika dolazaka nešto je bogatija, tu je nekoliko povratnika koji su već bili u klubu: Toni Kovačić se vraća iz Svetog Đurađa, Dominik Tepeš iz Podgorja i David Gjugja iz Virovitice gdje je igrao u juniorima i seniorima.

Antonio Husnjak se po drugi puta vraća, ovoga puta iz NK Plavi Jugovo Polje gdje je odigrao zapaženu ulogu te Stjepan Ihraoš koji se vraća nakon pola sezone u Zagrebačkoj ligi gdje je nastupao za NK Gavran 2003. Od potpuno novih lica u klub su za sada pristigli veznjak Tomislav Feketija te napadač Marino Grizelj, obojica iz Podgorja, a kako prelazni rok još traje moguće je još pokoje novo ime u svlačionici, no najveće pojačanje je ostanak velike većine igrača na okupu još od prošlih nekoliko sezona.

“Najveće zadovoljstvo afirmacija mladih igrača u seniorsku ekipu, te škola nogometa koju ćemo od nagodinu uz uzrast U-11 i juniore pokušati proširiti na još jednu uzrasnu kategoriju. Stoga je prvotna ambicija biti stabilan klub u 1. ŽNL koji će igrati na krilima svojih mladića i držati se što je moguće bolje u svom rangu. Svakako s obzirom na kadar ove sezone bilo bi zadovoljavajuće biti u višljoj sredini ligaške ljestvice. U svemu tome valja istaknuti dobru suradnju sa Mjesnim odborom i Gradom Viroviticom uz koje se nadamo još malo poboljšati cjelokupne uvjete i infrastrukturu u klubu.”- prokomentirao je stanje u klubu predsjednik Antonio Ilijašević

Pripremni period već je započeo, prošle nedjelje u prvoj pripremnoj utakmici Rezovac je slavio na domaćem terenu protiv Mladosti iz Miljevaca. Slijedi im ove nedjelje (24.07.)  5. Memorijalni turnir ”Hrgović-Rudanović” na kojemu uz momčad Rezovca nastupaju i Pitomača, Virovitica te Slatina.  30. srpnja putuju u goste županijskom drugoligašu NK Sokol Milanovac, zatim 02.08. dočekuju Zrinski iz Nove Bukovice,  da bi nakon toga 7 i 8. srpnja uslijedio još jedan turnir, ovoga puta u susjednoj Borovi. Za kraj ostaju dvije utakmice, 10.08. gostovanje  kod Bratstva u Gornjem Bazju, te  13.08. kada je na rasporedu susret ekipom No Limit Tvin iz Virovitice.

O radu u klubu tijekom ljetne stanke:  “Preko ljeta ulagalo se dosta u pomoćni teren, njegovu rasvjetu i zaštitnu mrežu kako bi naši najmlađi uzrasti imali uvjete za što bolje i više aktivnosti.  Klub teži uvijek organizaciji društvenih aktivnosti i mimo nogometa, tako nam je ove subote 23.07. već 4. tradicionalno natjecanje u kuhanju paprikaša ”Rezovački kotlić’. Dan poslije slijedi nam već spomenuti Memorijalni turnir, te ovim putem sve pozivamo za vikend da nam se pridruže u Rezovcu. Novost je ovoga ljeta bio turnir ”2 na 2” na kojemu smo skupili 20 ekipa i koji je bio pun pogodak što se tiče zanimljivosti, igre, zabave i publike. 05.08. organiziramo 3. Memorijalni turnir ”Branko Tomljanović” za uzrast U-11 na kojemu i ove godine očekujemo desetak ekipa, a u pripremi su aktivnosti i za veterane“- prokomentirali su nam iz Kluba.

Klub je osnovan 1976. godine i djelovao je do 1993. godine. Od srpnja 2006. godine klub obnavlja svoj rad, iste sezone osvaja 3. ŽNL, nakon toga odmah i 2. ŽNL, te se u sezoni 2008/2009 vraća u 1. ŽNL gdje se i dan danas natječe. U prvom razdoblju djelovanja kluba, najveći uspjeh je osvojena Međuopćinska liga 1983. godine.

Najznačajniji uspjesi u novijoj eri kluba: osvojena 3. ŽNL odmah po osnivanju (2006/07.), osvojena 2. ŽNL (2007/08), osvojena 1.ŽNL Virovitičko-podravska u sezoni 2010/2011 te prvo mjesto u nekompletnoj sezoni 2019/20 koja je prekinuta zbog epidemiološke situacije. Klubu iz Rezovca želimo puno uspjeha u nadolazećoj sezoni!