/NK Osijek i Veleučilište Lavoslav Ružička iz Vukovara započeli suradnju SPOJITI TEORIJU S PRAKSOM
osijek nkos veleučilište

NK Osijek i Veleučilište Lavoslav Ružička iz Vukovara započeli suradnju SPOJITI TEORIJU S PRAKSOM

Nogometni klub Osijek i Veleučilište Lavoslav Ružička iz Vukovara usko surađuju o čemu svjedoči i potpisani ugovor iz prve polovice ove godine. Riječ je o nastavnoj i stručnoj suradnji, razmjeni iskustava na području istraživačkih i drugih projekata, organiziranju stručnih skupova o temama od zajedničkog interesa kao i izvođenju stručne prakse studenata. Dekan dr.sc. Željko Sudarić je na prigodnoj konferenciji za novinare u Gradskom vrtu pojasnio:

Provodimo tri stručna preddiplomska programa: studij fizioterapije, upravni studij i studij ekonomije te diplomski studije fizioterapije. Za suradnju s NK Osijek smo se odlučili jer je riječ o sportskom kolektivu koji sada funkcionira na europskoj razini, a kada je on tako uspješan i priznat onda će tako biti i s njegovim partnerima. Osim toga, nogomet više nije samo igra, nego je sve više tehnologija i znanost, pa mu je nužan stručan i znanstveni kadar. U taj su proces uključeni naši stručni djelatnici, ali i sami studenti. Na osnovu potpisanog ugovora oni će u NK Osijek obavljati stručnu praksu. Taj je projekt već započeo i povratne su informacije izvrsne.

Struka ima presudni značaj

Profesor Dražen Pejić voditelj je sportske udruge studenata i dugogodišnji nogometni sudac. Naglasio je kako su posvuda fizioterapeuti među najbitnijim ljudima u stručnim stožerima.

Naši su diplomirani studenti zaposleni u Osijeku, Dinamu Istri 1961 i Slaven Belupu. NK Osijek je apsolutno brand na ovim prostorima, jako dobro organiziran, pa pruža i mogućnost odgovarajuće edukacije u praksi. Siguran sam da ćemo i ubuduće veliki broj mladih ljudi osposobiti za rad u takvoj sredini kao što je jedini slavonski prvoligaš.

U ime Bijelo-plavih novinarima se obratio tehnički voditelj Škole nogometa Miroslav Žitnjak:

Suradnja je obostrano korisna jer najbolji je put spojiti teoriju s praksom. Uvijek smo bili svjesni, a sada posebno, da moramo svaki dan nešto novo naučiti, da se želimo razvijati i da nam struka pritom ima presudni značaj. Mi ćemo dobiti stručan, školovani kadar dok će studentima praksa dobro doći. Neka ih je što više kod nas u Klubu i neka odrađuju svoj dio posla.

Koliko je zanimanje za studij fizioterapije govori i činjenica da je upisna kvota 110 studenata, a prijavilo se njih 650 s područja cijele Republike Hrvatske.

Foto nkosijek

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.