/NK Osijek kupio zemljište na Pampasu, kreće gradnja kampa PRESS KONFERENCIJA PREDSJEDNIKA IVANA MEŠTROVIĆA
meštrović

NK Osijek kupio zemljište na Pampasu, kreće gradnja kampa PRESS KONFERENCIJA PREDSJEDNIKA IVANA MEŠTROVIĆA

Nogometni klub Osijek danas je okrenuo novu stranicu u svojoj bogatoj povijesti, odlukom Gradskog vijeća prihvaćena je ponuda Udruge škola nogometa NK Osijeka za zemljište na Pampasu na kojemu će niknuti najmoderniji nogometni kamp u Hrvatskoj sa 9 nogometnih terena, malim stadionom sa 3500 sjedećih mjesta, uredskim prostorima, sobama za sastanke, fitnessom i svim ostalim potrebnim sadržajima za kvalitetan rad 500 djece u školi.

– Kao što ste već imali priliku čuti Gradsko vijeće je prihvatilo ponudu Udruge škola nogometa NK Osijek, i nakon što prođe kompletna procedura postajemo vlasnici zemljišta i krećemo u realizaciju najvažnijeg projekta, onog koji je mom partneru Meszarosu i meni i bio primaran kod preuzimanja NK Osijeka.Zahvaljujem se gradskim vjećnicima, a posebno gradonačelniku Vrkiću koji nam je od početka vjerovao. Je li to njegova pronicljivost ili životno iskustvo ne znam, ali znam da je od samog početka bio potpuno uz ovaj projekt kojem je pogonsko gorivo – ljubav! Ljubav je pogonsko gorivo čitavog kluba, vidjeli ste nakon utakmice s Istrom kako su igrači i Kohorta zajednički slavili, temelj toga je činjenica da za Osijek igraju domaći dečki, da je trener Osječanin, da je kompletna uprava iz Osijeka.. Nikako ne želim biti predsjednik kluba koji će biti zatvoren, da mogu kao u Bilbau igrati samo domaći dečki, ali sam ponosan da je tu posljednju utakmicu završilo 9 igrača poniklih u našoj školi nogometa. S ponosom mogu reći da je NK Osijek najpozitivniji klub u Hrvatskoj – rekao je predsjednik Ivan Meštrović.

?Projekcija nogometnog kampa NK Osijek - Pamapas ------ Osijek 3 stupca color

Meštrović je najavio da nakon dovršetka procedure oko kupnje zemljišta na Pampasu kreće sama realizacija koja bi ovisno o birokratskim preprekama maksimalno trebala trajati dvije godine nakon čega će osječka mladost na raspolaganju imati 9 nogometnih terena što sa umjetnom, što sa hibridnom travom, što će biti ogroman napredak i čvrst temelj za stvarnje nekih novih Šukera, Bijelica, Vojnovića…

Udruga škola nogometa NK Osijeka Gradu će zemljište platiti oko 2 milijuna kuna, a ukupno ulaganje u Kamp biti će oko 8 milijuna Eura, od čega 3,3 dolazi iz donacije mađarske Vlade na čelu s premijerom Orbanom. Dio sredstava namaknuti će brojni partneri ovog projekta na čelu sa Coca-colom koji sudjeluju donacijom bespovratnih sredstava.

Projekt je ovo koji doista sve u Slavoniji i Baranji veseli, veliki je ovo korak za naš nogomet od kojeg bi svi morali imati koristi. Sam kamp na Pampasu zapošljavati će 120 ljudi, prostire se na 15,5 hektara, a osim sportskog, gradu će donjeti i vizualni napredak. Nadamo se da će u koliko toliko pristojnom vremenskom odmaku slični projekti stići i u druge veće slavonske gradove..

Podijeli
  •  
  •  
  •