/NK Osijek danas u 17,00 na Rujevici NAKON BODA NA POLJUDU OSJEČANI DANAS IDU NA JOŠ TEŽE ISKUŠENJE
rujevica

NK Osijek danas u 17,00 na Rujevici NAKON BODA NA POLJUDU OSJEČANI DANAS IDU NA JOŠ TEŽE ISKUŠENJE

Danas od 17,00 sati jedini slavonski prvoligaš ide ne noge Kekovom unitedu na prekresnu Rujevicu. O kakvom je gostovanju riječ najbolje govori da je Osijek posljednju pobjedu u Rijeci upisao davnog 23. studenog 2011. godine kada je za bijelo-plave dva puta zabio Kvržić. Nakon toga uslijedilo je čak 8 uzastopnih pobjeda Rijeke u susretima u kojima je bila domaćin.

Ljestvica 1. HNL vjerojatno najbolje oslikava odnos snaga između ova dva kluba, Rijeka je 2. i puše za vrat Dinamu, dok Osijek tavori na predposljednjem mjestu i nikako da se pokrene. Nadamo se da će bod s Poljuda biti onaj “klik” u glavama osječkih nogometaša da oni to mogu, i da će taj susret biti početna točka novog Osijeka.

Rijeka je definitivno druga najkvalitetnija momčad lige iza Dinama, daleko su kvalitetniji od Hajduka i ostatka lige, ali imaju jedan problem koji bi Osječani mogli iskoristiti. Taj problem zove se probijanje “bukera” pa su tako Kekovi nogometaši čak 10 puta ove sezone odigrali neodlučeno protiv momčadi od kojih su objektivno dosta kvalitetniji. Uz veliku požrtvovnost, i ponavljanje igra iz drugog poluvremena u Splitu Zekićeva momčad može do boda, pa zašto ne, i do bodova.

Susret u Splitu, posebno sjajno drugo poluvrijeme je podiglo atmosferu u bijelo-plavoj svlačionici, još jedan bod djelovao bi kao melem na dugogodišnje rane osječkih drugera.

Što se tiče sastava, na Poljudu su se nametnuli neki igrači koji su do tada ipak bili u drugom planu, prije svih strijelac Mioč te Džolan i Mandić, a sada se u konkurenciju vraćaju Kurtović, Perošević, Roce i Grgić. Dakle Zekić sada ima na raspolaganju dosta kvalitetniji izbor, nije otkrio kako će krenuti na Rujevici, ali predpostavljamo da će Radotić, Lukić, Lesjak i Špičić biti obrambena četvorka. Ispred njih bi trebala zaigrati četvorka Kurtović, Šarić, Mioč, Roce te Perošević i Šorša kao napadači sa brojnim obrambenim zadaćama.

 

Podijeli
  •  
  •  
  •