NK Nosteria predstavlja monografiju 30.travnja

Može se , itekako se može! Netko tko nije radio na monografiji i prikupljanju materijala ne može ni zamisliti koliko je to opsežan i zahtjevan posao pa zato bravo NK Nosteria i svima onima koji su sudjelovali u pripremi i izdavanju vrijedne klupske bilježnice vremena. Prenosimo post s FB stranice pa ako vas zanima dođite ili se javiti u klub za jedan primjerak:

U godini kada se u Nuš✝️ru obilježava 1️⃣0️⃣0️⃣ godina od osnutka NK Nosteria, na inicijativu načelnika Općine Hrvoja Drinovca i predsjednika Kluba Ivana Maslova, iz tiska izlazi monografija pod naslovom 1️⃣0️⃣0️⃣ GODINA NOGOMETA U NUŠ✝️RU (1921. – 2021.) NK NOSTERIA.
Kao što i sam naslov nameće, knjiga obrađuje povijesni put, razvoj i uspjehe nogometa u našem mjestu. To je jedna vrsta spomen knjige kojom su sačuvani od zaborava gotovo svi glavni podaci o djelovanju Kluba, kao i postignuti klupski rezultati. Ona je i spomenar na generacije nogometaša, na članove uprave i Kluba koji su na bilo koji način unijeli dio svoga života u rad NK Nosteria.
Autori knjige su povjesničarka prof. dr. Zlata Živaković – Kerže, viša znanstvena savjetnica i profesor kineziologije Petar Kerže. Autori su nastojali mlađim i budućim generacijama sportaša našega Kluba prikazati stogodišnju požrtvovnost igrača i zaljubljenika u Nosteriju da bi se u prohujalim, burnim povijesnim razdobljima, ispunjenim ratnim potresima, neriješenim nacionalnim i socijalnim pitanjima i izuzetnim prilikama, Klub održao i napredovao.
Objektivno su prikazani svi uspjesi, kao i krizne godine s neuspjesima, jer ova monografija, na gotovo 2️⃣6️⃣0️⃣ stranica s brojnim fotografijama, ima zadatak da bude dokument proživljenoga vremena i svega što se uključuje u ovaj segment sportskoga života našega Nuš✝️ra.
Predstavljanje knjige za sve mještane, bivše igrače te simpatizere i prijatelje Kluba, predviđeno je za 30. travnja 2021. ukoliko epidemiološka situacija to dopusti.
Radujemo se još jednom velikom događaju koji će uveličati obljetnicu 1️⃣0️⃣0️⃣ godina od osnutka voljenog nam Kluba! ❤??⚽️