NK MV Croatija unatoč silnim problemima nastavlja dalje

Za Nogometni klub MV Croatiju iz slavonskobrodskog Mjesnog odbora “Josip Rimac” najvažnije je da se klub nije ugasio. Takav rasplet opasno je prijetio ovog ljeta, međutim, u klubu su se uspjeli posložiti i polako krenuti u natjecanje. Rezultat im je u ovoj polusezoni bio najmanje važan, već da odigraju sve utakmice, dok je za njih dobro da prvenstvo u skupni C Druge Županijske lige nisu završili na posljednjem mjestu.

Nakon svega što su prošli od ljeta 2020. godine pa sve do ove zime u Nogometnom klubu MV Croatiji mogu biti zadovoljni, prije svega što će se lopta i dalje kotrljati u slavonskobrodskom Mjesnom odboru “Josip Rimac”. Naime, prošle godine u ožujku zbog pandemije korona virusa prekinuto je prvenstvo koje se nije nastavilo. Uslijedio je ljetni period u kojem je klub ostao bez predsjednika Ante Duspare i velikog broja igrača. Na kraju je funkciju prvog čovjeka kluba preuzeo Mirko Lipovac koji je u klubu na raznim funkcijama već 25 godina.

Prvo što je trebao učiniti novi predsjednik Mirko Lipovac kad je preuzeo klub bilo je angažirati trenera. Pronašao ga je u Željku Didoviću koji je od 2012 do 2015. godine bio u klubu te ga je uveo iz Treće u Drugu Županijsku ligu. Nakon toga još je radio u Donjoj Bebrini, Bickom Selu i Šumeću u kojem je također imao uspjeha te je i s njima ušao u viši rang natjecanja. Nakon te dobre epizode u Šumeću odlučio se na novi početak u MV Croatiji.

Naravno da je u početku bilo teško iz razloga što nisu imali dovoljan broj igrača. Tako su jedva nastupili u 1. kolu u gostima kod Mladosti iz Jakačine Male te su s 8 igrača poraženi s 8:0. Nakon toga uslijedili su porazi, domaći od ASK-a iz Gornjih Andrijevaca, pa gostujući u Kaniži i Stupničkim Kutima te novi gubitak bodova na svom terenu od ekipa iz Šumeća i Grižića. Bilo je to 6 uzastopnih poraza, a onda je trener Željko Didović doveo nekoliko igrača; Lovrića, Prgometa, Dusparu, Mijića, Antonića, Vukoju i Matanovića. To je odmah dalo rezultat jer su uslijedile dvije uzastopne pobjede, gostujuća u Gromačniku s 5:2 i domaća nad Mladosti iz Banovaca sa 7:3. Polusezona zaključena je s gostujućim porazom u Zbjegu i domaćim od Slavonca iz Slavonskog Kobaša. Na kraju prvog dijela prvenstva MV Croatia zauzima 10. mjesto od 11 klubova sa 6 bodova koliko ima i posljednja Sloga iz Gromačnika, dok im 2 boda bježi Gaj iz Zbjega.

Trener Didović tijekom ove polusezone minute je dao za 25 igrača među kojima su sve utakmice odigrali: kapetan Rafael Srbalj, Alija Ersan i Branimir Radosavljević. Samo na jednoj utakmici nisu bili: Patrik Švaganović, Ivan Crnković i Marko Gačić.

Najbolji strijelci MV Croatije ove jeseni su Nenad Jovanović i Damir Mijić koji su svaki postigli po 5 golova, dok su zbog ozljeda Prgomet i Duspara odigrali samo dvije utakmice te nisu više mogli pomoći klubu. Dobru statistiku ima Damir Mijić koji je u 5 utakmica zabio isto toliko golova te se svi u klubu nadaju puno boljem proljetnom nastavku sezone.   (Josip Šebalj)

© Sportalo.hr 2020. | Newsphere by AF themes.