NK Mursa na 100%

Nogometna škola NK Mursa Osijek definitivno može biti ponosna na svoju djecu, posebno one najmlađe. Naime, mlađi i stariji početnici su završili jesensku polusezonu sa stopostotnim učinkom.

Nadarene generacije su ponos i uspjeh nogometne škole, stoga će za par godina kad ovi mladići stasaju imati slatke brige u svlačionici.
No, krenimo od početka ove sezone: Bilo je to krajem svibnja, kad je već jenjavao prvi val Corone, mjere su popuštale, a treninzi se vraćali u normalu. Trener Tomislav Vuletić je dotad već imao pune ruke posla, budući da je vodio mlađe i starije početnike, te pionire. Bilo je zaista teško uskladiti više od 60 djece u tri kategorije, stoga je pomoć bila neupitna. U međuvremenu predsjednik Zlatko Koščević je ‘riješavao’ transfere seniora, te postigao dogovor s novopridošlim vratarom Ivanom Stazićem, da preuzme najmlađu selekciju.

Klinci su već na veliko bili željni nogometa, pa se tako počelo trenirati u tri aktivnosti tjedno. Napravili smo plakate, pustili informacije po školama i ubrzo su i druga djeca počela dolaziti. Iz drugih klubova, četvrti grada, pa čak i okolnih sela. – ponosno ističe Koščević.

Trenažni proces se odvijao, a broj djece se ubrzo udvostručio. S godinama rada uspostavili smo odlične odnose i komunikaciju s roditeljima, a to nam je jako važno. Međusobna podrška, razmjena informacija i dostupnost su bitni faktori kluba i nogometne škole; stoga ne čudi da se i djeca i roditelji kod nas osjećaju kao kod kuće.

Sezona je počela, a na terenu je to izgledalo ovako:

Stariji početnici, (2009. i 2010.) pod vodstvom trenera Tomislava Vuletića, su se nametnuli kao lider natjecanja od samog početka. Ne čudi tako da su već u prva tri kola zabili čak 33 pogotka!
Jedanaest prepreka, jedanaest pobjeda. Redom su tako padali gradski rivali poput Elektre, Metalca, KNŠ Hypo Limač, ali i Radnik Josipovac, Brijest, Bizovac, Dunav Dalj, Tomislav Livana, Sarvaš, Laslovo ’91. i Vitez ’92. Antunovac.
Nije bilo teške ili lagane utakmice, u svaku se ulazilo s jednim ciljem – po pobjedu! Pobjede i golovi su se redali, a svi baš ‘grizli’ protiv nas, no nisu nam uspjeli oteti bod(ove). A polusezona je zaključena s gol razlikom 63:7!

Mlađi početnici (2011. i mlađi) pod vodstvom trenera Ivana Stazića, također su upisali sve pobjede. Osam od osam!
Budući da natjecanje ovog uzrasta još nije pod Comet sustavom, mlađi početnici se revijalno natječu u Ligi mladeži NS Osijek. Stoga, nema baš svaki klub velik broj djece s kojima bi mogao konkuritati u obje kategorije. Ista liga, isti protivnici, kao i kod starijih početnika, pa tako i isti scenarij. Samo što su mlađi početnici bili nešto uvjerljivi, iako imaju tri utakmice manje. Tako su zaključili polusezonu s gol razlikom 51:6.

Jako nas veseli ovaj uspjeh, budući da nije jednostavno uskladiti pet kategorija NK Mursa sa ŽNK Osijek, trenirati na jednom terenu, bez pomoćnog i bez reflektora. Možete samo zamisliti kako to izgleda u vrijeme kad se pomiče sat i kad ljudi trče s posla, ne bi li obavili kakav-takav trening. A nerijetko se događalo da je istovremeno i pet kategorija na terenu.

No, u ne baš zadovoljavajućem financijskom položaju, prepušteni sebi, bez pomoćnog terena i reflektora, izrazito smo ponosni na našu djecu i rad. Sljedeće godine naš klub slavi zlatnih 50.godina postojanja i nadamo se da će se već tad neke stvari promijeniti. Ali ne sumnjamo da ćemo za 60. rođendan pisati još ponosnije, kad ovi spomenuti klinci izrastu u prave mladiće!

© Sportalo.hr 2020. | Newsphere by AF themes.