NK Mikleuš u novu sezonu sa sličnim ambicijama: Što bliže samom vrhu tablice!

Nakon solidno odrađene sezone u 1.ŽNL VPŽ gdje su svojim igrama zauzeli treće mjesto prvenstvene ljestvice, pred NK Mikleušem nova je sezona u okviru prve županijske lige. Ambicije pred nadolazeću sezonu kao i dojmove iz NK Mikleuša donosi nam predsjednik Kluba Tomislav Giber.

Oglas

NK Mikleuš pod vodstvom stratega Dragana Trupine u posljednjem je tjednu priprema za novu sezonu koju će Klub provesti pod okriljem 1.ŽNL VPŽ u kojoj su prošle sezone osvojili treće mjesto. Podsjetimo, momčad Mikleuša je protekle sezone ostvarila 47 osvojenih bodova sa učinkom od četrnaest pobjeda, pet neriješenih ishoda te sedam poraza, što je na koncu bilo dovoljno za treće mjesto na ljestvici.

Oglas

“Zadovoljni smo sa prošlom sezonom, sve do pretposljednjeg kola smo bili u borbi za drugo mjesto, što nas je činilo vrlo zadovoljnima. Naravno da bi htjeli napraviti iskorak i ostati u borbi za prvaka, što je to duže moguće, a onda možda razmišljati i o višem rangu natjecanja uz naravno ojačani kadar.”– Tomislav Giber, NK Mikleuš

Oglas

Mikleuš se u prijelaznom roku pojačao sa tri nova imena, pa su Klubu u prijelaznom roku pristupili Josip Neugebauer te Leon Kokoška i Darko Kokoška, inače sin i otac. Također u rubrici odlasci transferi tri imena: Klub su napustili Antonio Kokoška, vratar Eljfat Mehmedi i David Lehpamer.

Pripremni proces NK Mikleuša barem što se tiče utakmica je završen, a u sklopu priprema odigrali su četiri utakmice.  Prva na rasporedu je bila protiv međužupanijskog ligaša Slatine gdje je Mikleuš slavio sa 2:5,  zatim u Četekovcu memorijalni turnir i  susreti sa Sladojevcima gdje su odigrali neriješeno 1:1 i  potom obilježili pobjedu nad Dinamom iz Josipova 0:2. Za kraj priprema generalka, utakmica ponovno sa NK Slatinom, ali ovog puta utakmica je završila bez pobjednika.

O radu i klubu: “Preko ljeta, kao i uvijek Klub ulaže u infrastrukturu, muku mučimo sa navodnjavanjem jer još nemamo iskopan bunar, pokušavamo igračima pružiti što bolje uvjete sa opremom i slično.”-pojasnili su nam iz NK Mikleuš.

Nogometni klub Mikleuš osnovan je 1939, a ima i dugu povijest igranja u 1.ŽNL, gdje su već godinama stabilan županijski prvoligaš. Napravljen je i iskorak u četvrtu ligu gdje je klub također zabilježio zapažene rezultate. Uz seniore, Klub ima i mlađe kategorije u13 i veterane, koji su prošle godine osvojili jedinstvenu veteransku ligu virovitičko podravske županije.

Nove pustolovine seniora imati ćemo priliku gledati već ovaj tjedan u novom izdanju 2022/23. sezone prve ŽNL VPŽ kada NK Mikleuš u sklopu prvoga kola gostuje u Kapela Dvoru kod NK Dinama. Mi im od srca želimo nastavak uspješne tradicije u ovom mjestu koje sa tek nešto više od 1500 stanovnika i danas održava uz mlađe kategorije i iznimno solidan seniorski nogomet!