NK Ferdinandovac ponovno na okupu ususret još jednoj sezoni 4.NL BJ-KC-VT!

Trener Vjekoslav Vučeta okupio je svoj NK Ferdinandovac u novim iskušenjima koji ih čekaju u novoj sezoni 4. NL BJ-KC-VT. Nakon turbulentne sezone pomiješane dobrim i lošim igrama, klub je sezonu zaključio na sedmom mjestu prvenstvene ljestvice, a za ovu sezonu cilj je i nekoliko stepenica više u prvenstvu, a određene ambicije ganjaju i u županijskom nogometnom kupu.

Oglas

Pripreme pod paskom trenera Vučete u Ferdinanovcu započele su 24. srpnja, a ključ za uspjeh po riječima trenera bit će momčad, koja će uz dobre pojedince i pod iskustvom trenera zasigurno podići svoj nivo igre u odnosu na prošlu sezonu. Inače, strateg Vučeta iskusni je trener koji je već u prethodnim klubovima koje je trenirao te radio sa nekim od sadašnjih igrača i dobro ih poznaje kao i ekipu Ferdinandovca, a i rođen je u Ferdinandovcu gdje je započeo svoje prve nogometne korake.

Oglas

Njegova očekivanja, kao i očekivanja uprave kluba, su da se klub bori za gornji dio tablice, plasman među prvih pet ekipa lige, a kvalitetom igrača to sigurno i može. Klub će i dalje njegovati napadački način igre slijedeći stari moto da je napad najbolja obrana.

Oglas

“Prošlogodišnje prvenstvo je bilo dosta turbulentno za klub. Nakon dobrih igara i rezultata u prvom dijelu prvenstva, trener zbog privatnih razloga daje ostavku i počinje pad na ljestvici, ali i sve lošije igre. Sve je to rezultiralo da se prvenstvo završilo na sedmom mjestu u ligi od 14 klubova. Kad se govori o klubu, nezaobilazna tema su navijači po kojima je klub poznat u ligama gdje se natjecao.”- pojasnili su nam iz Uprave NK Ferdinandovac.

Nebrojeno puta se dogodilo da je na gostovanjima bilo više navijača NK Ferdinandovca nego domaćina. Isto tako klub drži i jedan rekord koji će se teško oboriti, na domaćem terenu tri i pol godine nije izgubljena ni jedna službena utakmica. 

Klub su prije početka ove sezone napustili mahom stariji igrači koji su svoj maksimum postigli u NK Ferdinandovac i u ovom prijelaznom roku su odlučili napustiti klub i potražiti sreću u novim klubovima. Razlog vjerojatno leži u činjenici da je cijeli drugi dio prvenstva klub odigrao bez trenera što se na kraju vidjelo u igri i rezultatima.

“Dolaskom novog trenera koji je poznat po zahtjevnim treninzima i traženju maksimuma te ozbiljnosti od svih igrača, a to bi tražio i od “starosjedioca”, najvjerojatnije su i oni sami procijenili da bi neki od njih teško osigurali mjesto u prvoj postavi s obzirom na kvalitetu novopridošlih igrača. Jedna dobra stvar je da će se ekipa osjetno pomladiti te je prosjek godina nešto više od 23, a i juniori na kojima će danas-sutra biti budućnost kluba će dobiti više prilika da osjete čari igranja u seniorskom sastavu.”- dodali su iz uprave kluba.

Što se tiče pripremnih utakmica, Ferdinandovcu prvo slijedi utakmica 31.7 gdje će u utakmici sa humanitanim predznakom za obitelj preminuloga igrača i dugogodišnjeg oružara Ribe ugostiti Dravu iz Novigrada Podravskog, a za 7.8 dogovoren je domaći susret sa NK Nedeljanecom. Tjedan nakon slijedi nova domaća utakmica sa Viroviticom u srijedu te sa Podravcem iz Virja u nedjelju. Jedino gostovanje tjedan prije početka prvenstva će biti kod Kamena u Siraču i ta je utakmica predviđena kao svojevrsni team building uz posjetu Daruvarskim toplicama

U ovom prijelaznom roku su došli mladi igrači koji imaju iskustva igranja u 1.HNL juniora: Denis Mikulić (GNK Bjelovar) i Marko Podravec (NK Rudeš, Zagreb), mladi igrači sa iskustvom igranja u klubovima 4.HNL: Luka Skoko (NK Pitomača), Sven Brusač (NK Graničar, Đurđevac) te najbolji strijelac 4.HNL prošle godine, Dino Milinović (NK Pitomača).

Uz mladost, sve njih krasi i iskustvo jer neki od njih imaju iza sebe dvjestotinjak utakmica “u nogama”. Uz njih tu su stariji iskusni igrači koji su igrali 4. HNL u NK Bilogora ’91, Grubišno Polje: Tomislav Blažević i Krešimir Pipić koji će svojim iskustvom pomoći da se i ove sezone igra lijepi nogomet te da klub bude visoko plasiran.

Nk Ferdinandovac osnovan je 1948.godine i dugo je bio poznat kao NK Borac Ferdinandovac. Šezdesetih godina prošlog stoljeća zamire rad NK Borca i tek 1967. grupa entuzijasta ponovo pokreće aktivnosti kluba.  Najveći uspjeh koji klub bilježi u svojoj povijesti je plasman u 1/16 finala Kupa Hrvatske kada mu je protivnik bio GNK Dinamo Zagreb.

Ferdinandovac se nije osramotio, napotiv zabili su i pogodak te je prvo poluvrijeme završilo rezultatom 1:2, ali na žalost kako se bližio kraj, sve više je ponestajalo snage i krajnji rezultat je bio 1:7. Također, u sezoni 2019/20. ravnopravno su se borili za naslov prvaka 4.HNL da bi im naslov izmakao u zadnjem kolu prvenstva.

Uprava predvođena entuzijastima i u ovom okolnostima uz pomoć općine i svojih sumještana itekako dobro odgovara na sve većim zahtjevima modernog vremena.Ususret novim avanturama želimo klubu iz Ferdinandovca puno sreće u nadolazećim izazovima i nastavak tradicije na ponos svih mještana ovog malog mjesta u Koprivničko-križevačkoj županiji!