NK Borova sa visokim ambicijama ulazi u pripreme za 1.ŽNL VPŽ!

NK Borova iz istoimenog naselja nakon vrlo uspješne sezone koju je završila na petom mjestu prvenstvene ljestvice 1. ŽNL VPŽ ponovno se okreće novoj prvoligaškoj avanturi. Momčad Mile Grdića spremna je za nove izazove, a ciljevi su naravno slični i prošlogodišnjima, biti pri samom vrhu tablice.

Oglas

NK Borova započela je sa jesenskim pripremama za novu sezonu 1.ŽNL nakon osvojenog solidnog petog mjesta prošle sezone. Podsjetimo, ekipa iz Borove u 26 prvenstvenih kola obilježila je učinak od 14 pobjeda, tri remija te devet poraza što je u konačnici bilo dovoljno za peto mjesto. Za komentar prethodne sezone zamolili smo mlade dečke iz uprave kluba koji su klub preuzeli u ljeto 2021. :

Oglas

“Prošla sezona je bila vrlo uspješna, nakon možemo reći premijerne pretprošle sezone u kojoj smo se borili za opstanak, u prošloj sezoni zauzimamo visoko peto mjesto, čak bi bili i treći da nije bilo oduzimanja bodova zbog pogreške u zapisniku, tako da možemo reći da je prošla sezona bila vrlo uspješna. Ambicije su da ostanemo u vrhu 1.ŽNL , zasad viša liga nipošto zbog uvjeta i toga svega ali u dogledno vrijeme dok se poboljšaju uvjeti na igralištu i svlačionama zašto ne. ” – prokomentirao je za Sportalo Marko Doležal, član uprave NK Borova.

Oglas

Što se tiče ulaznih transfera, u klub su pristupili domaći dečko, vratar Darijo Šamec koji dolazi iz NK Gradine, Mihael Boroša, Nikola Bešen i Patrik Bazijanac dolaze iz Nk Rezovca, Ivan Jugović, povratnik u redove Borove iz člana 3.žnl NK Orešca, a u pregovorima su  još dva igrača koji bi trebali pojačati napadački dio momčadi. Što se tiče odlazaka klub su napustila dva igrača, jedan je domaći dečko koji je preselio u redove No Limit Tvina, i Darko Obžetić, godinama najbolji strijelac i igrač NK Borove.

Klub će uskoro početi i sa prvim prijateljskim suretima. Iduću nedjelju igraju prva protiv Hajduka iz Hercegovca, a zatim slijedi i sedmi po redu memorijalni turnir Stjepan Razum koji će se igrati 7.8 na igralištu NK Borove. Na njemu će nastupati NK Rezovac, NK Suhopolje, NK Lukač 05 i domaćin. Nakon toga im slijedi prijateljska utakmica protiv NK Bilogora Špišić Bukovica, te postoji mogućnost odigravanja protiv NK Bratstva Gornje Bazje.

O klubu i oko kluba: “Ljetos smo ponajviše radili na osvježenju igračkog kadra, te smo organizirali malonogometni turnir, naravno bilo je i uređenja okoliša oko igrališta, te stvaranje što boljih uvjeta za naše te i gostujuće igrače. Također već sedmu godinu organiziramo memorijalni turnir 1.trener Stjepan Razum. “- nadodao je Marko Doležal, član uprave NK Borova.

Klub iz Borove osnovan je 2011. godine. Već tri godine poslije osvojili su 3.ŽNL te se u 2.ŽNL rangu zadržavaju sve do 2019. kada kao drugoplasirana momčad ulaze u 1.ŽNL u kojoj su kroz godine postupno poboljšavali svoj ukupni rezultat. Sukladno tome, nema razloga da sa takvom tradicijom ne nastave i ove sezone, a mi u tom naumu želimo puno uspjeha.