NK Belišće – nekadašnji prvoligaš napokon u prvoligaškom ruhu

Impresivno! Jednom riječju se ne može opisati ono što su dobili članovi nogometnog kluba Belišće, a fotografije će najbolje reći u kakvim će uvjetima nastaviti raditi Rupnikovi igrači i gosti stadiona u Belišću. Nekadašnji prvoligaš je napokon dobio ono što je i zaslužio. Uz sjajan travnjak niknula je predivna tribina, a u planu je nastavak radova na stadionskom kompleksu od kojih se definitivno ističe igralište s umjetnom travom.

U iščekivanju vijesti iz HNS-a, posebno alfe i omege za licenciranje klubova Ivančice Sudac igrači marljivo vježbaju u svom kućnom okruženju. Uvjeti i infrastruktura zadovoljavaju nastup u Drugoj HNL i osim nekoliko sitnica koje se lako daju popraviti i otkloniti, sportski rezultat je u normi zadovoljavajućeg, ali prednost je ipak na strani Marsonije koja je natjecanje u Trećoj HNL okončala stepenicu više.

U Belišću nestrpljivo čekaju vijesti imaju li Brođani zadovoljene sve uvjete za nastup u Drugoj HNL ili nemaju pa bi u slučaju da Marsa ne zadovolji stroge kriterije ureda za licenciranje rado uplovili u drugoligaške vode gdje ih nije bilo jako dugo. Kako igrači i stručni stožer provode dane bez nogometa te kakvi su planovi za naredni vremenski period rekao nam je jedan od najboljih trenera regije Davor Rupnik koji je vrlo zahvalan sugovornik i koji uvijek pokušava ići korak naprijed za dobrobit nogometa.

Igrači su dobili program za individualan rad kojega su provodili samostalno na lokacijama koje su im bile dostupne, a doista je bitno ostati koliko toliko u formi jer nas naredne sezone čeka vrlo naporan posao jer će biti više klubova u Trećoj HNL, više utakmica i bit će teško kontrolirati formu igrača s obzirom na zadane okolnosti i užurbani ritam utakmica te raniji start prvenstva. Kup će nam diktirati početak priprema i vjerojatno ćemo se okupiti početkom srpnja.

Ukoliko kup bude zakazan početkom srpnja nije isključeno da se okupimo krajem lipnja, ali prije svega želimo sačekati završetak postupka licenciranja u kojemu sudjeluje i naš klub pa ako Marsonia ne zadovolji sve uvjete svi ovi planovi padaju u vodu. Ako nas zadese kvalifikacije moramo krenuti s organiziranim skupnim treningom što prije, ovisno o početku kvalifikacija, a ako ne budemo u igri za Drugu HNL napravit ćemo svakako početkom lipnja uobičajene utakmice selekcije igrača iz naše bliže okolice da provjerimo ima li materijala za NK Belišće za narednu sezonu, a to smo već prakticirali zimus uz pomoć trenera iz okolice, a posebno mladog stručnjaka Dinka Puljića.

Svi igrači koji misle da mogu zaigrati za Belišće su pozvani i mogu sudjelovati pa ako se skupi veći broj igrača igrat će oni međusobno po potrebi nekoliko utakmica, a ako ne napravit ćemo utakmicu selekcije protiv naših mlađih klupskih igrača. Mislim da će igrački kadar ostati nepromijenjen za Treću HNL pa da zajednički napravimo ono što nismo uspjeli ove sezone, a to je prvo mjesto i plasman u 2.HNL. Imamo podršku uprave i gradonačelnika koji nam je velika potpora, aplicirali smo i za sredstva za pomoćni teren s umjetnom travom, najavljena je izgradnja još jedne tribine s kontra strane za naše Barabere prema uzoru na ovu prekrasnu sagrađenu.

Imamo ambiciozne infrastrukturne planove koji se poklapaju s našim planovima u ostvarenju sportskog rezultata. Nadam se da ćemo u narednoj sezoni imati pravilo o 5 izmjena što bi sigurno bilo bolje za razvoj perspektivnih mladih igrača kojih definitivno ima no problem je održavati motivaciju ukoliko igrač ne igra ili igra vrlo malo, a nadam se da ću ubuduće stići i pravilo da u zapisnik ide više od 18 igrača – za Sportalo je izjavio trener ambicioznog Belišća Davor Rupnik.

Foto FB Belišće/Grad Belišće