/Nizozemska prejaka za Hrvatsku EUROPSKO PRVENSTVO U BUDIMPEŠTI
14370V

Nizozemska prejaka za Hrvatsku EUROPSKO PRVENSTVO U BUDIMPEŠTI

Hrvatska nemoćna protiv jake Nizozemske
HRVATSKA

HRVATSKA NEMOĆNA PROTIV JAKE NIZOZEMSKE

26. 8. 2019.

 Podijeli na Facebooku Podijeli na Twitteru Podijeli na Google Plusu

 

Nakon četiri osvojena boda u prva dva susreta Europskog prvenstva u Budimpešti, u trećem kolu skupine C hrvatske odbojkašice ostale su bez bodova, izgubivši od nadmoćne Nizozemske u tri seta.

Na posljednjih pet Europskih prvenstava Nizozemke su osvojile čak tri srebrne medalje, što najbolje govori o koliko se moćnoj i iskusnoj reprezentaciji radi, no usprkos tome naše odbojkašice nisu bile u svom najboljem izdanju.Od samog početka susreta popularne “Oranje” držale su konstantu, uz malo pogrešaka, dok je igra Hrvatske oscilirala. Bez puno muke reprezentacija Nizozemske privela je prvi set kraju, uz nedostižnih devet poena prednosti (16:25).

Drugi set ponudio je isti scenarij, “uspavanim” hrvatskim odbojkašicama Nizozemke su preuzele sve konce igre, smireno osvojivši još jedan set (18:25).

“Danas smo loše odigrale, ispod razine koju mislim da možemo odigrati. Mislim da smo podbacile u obrani i nismo se držale našeg dogovora prije utakmice. Patimo od oscilacija i ako želimo nešto napraviti na ovom natjecanju, to pod hitno moramo popraviti. Možda smo podsvjesno ušle u susret s mislima da igramo s jačom reprezentacijom, no pogreške u presudnim trenucima su nas skupo koštale, a to se na ovoj razini odbojke ne smije događati.” – iskrena je bila Bernarda Brčić.

Hrvatska se budi u trećem setu, stvaranjem pritiska na do tada hladnokrvne nizozemske redove i održavajući priključak kroz cijeli set, no završnica je još jednom pripala reprezentaciji Nizozemske (23:25).

“Počele smo se dizati tek sredinom drugog seta, kao da smo se nažalost tek tada probudile. Nije bilo straha, samo previše poštovanja prema Nizozemkama što je rezultiralo ovakvim porazom”.  – lošu igru Hrvatske ukratko je komentirala Rene Sain.

Karla Klarić s 12 i Samanta Fabris s 10 poena predvodile su redove Hrvatske.

Izabranice Daniele Santarellija priliku za iskupljenje imat će već sutra, 27. kolovoza, kada će od 20:30 odmjerit snage s drugoplasiranim Rumunjkama.

HRVATSKA – NIZOZEMSKA 0:3 (16:25, 18:25, 23:25)

Podijeli
  •  
  •  
  •