Nikola Franikić doveo Parasne na korak do titule

Uzbudljiva je završnica 2. ŽNL Požeško slavonske, iz kola u kolo se stanje na ljestvici mijenja, a u proteklom 12. posložilo se po željama Parasana koji je stigao na korak do titule iako ništa još nije gotovo.

Oglas

Momčad iz Golobrdaca u derbiju kola dočekala je Eminovci i došla do minimalne, ali ogromne pobjede golom Nikole Franikića u samoj završnici utakmice. Već su se gotovo svi pomirili s činjenicom da golova neće biti u ovoj nervoznoj i rastrganoj utakmici kada se u 89. minuti ukazao Franikić i poentirao za veliko slavlje domaćih, možda će se pokazati i ključnim u borbi za naslov prvaka i povratak Parasana u 1. ŽNL.

Foto: Tena Protić
Oglas

Prvi pratitelj sada je Hrvatski dragovoljac koji je na svom terenu s 4:2 nadigrao goste iz Badljevine. Krenulo je spektakularno, u uvodnih 5 minuta čak tri pogotka! Do 4. su domaći golovima Mateja Garića i Danijela Dražetića imali 2:0, a u petoj Stipo Šugić smanjuje na 2:1. Nakon toga su mreže mirovale do 34. kada Garić postiže svoj drugi gol i usmjerava utakmicu prema domaćoj pobjedi. U nastavku u 59. minuti Goran Katić zabija za uvjerljivih 4:1, a ekspresno, minutu kasnije, konačni rezultat postavio je Jozo Ilinović. Dragovoljac tako ostaje jedini ozbiljan konkurent Parasanu za naslov. Do kraja Parasan čeka gostovanje u Bučju i domaći ogled protiv Lipe, dok Dragovoljac čekaju dva teška ogleda u kojima im igra samo – 6 bodova. Najprije gostuju u Eminovcima, a u posljednjem kolu stižu im susjedi iz Bučja.

Oglas

Graničar se u 12. kolu oprostio od borbe za naslov prvaka, u nekakvoj ludoj teoriji još mogu do njega ali – neće se dogoditi. Puno veće šanse imali bi da su osvojili tri a ne samo jedan bod u Staroj Lipi gdje su odigrali utakmicu bez pogodaka. Bilo ih je 5 u dvoboju Ovčara i BSK-a, a obje su momčadi imale dvostruke strijelce. Robert Kovačević je postigao oba domaća, prvi i posljednji na utakmici, a između njegovih pogodaka ubacili su se Luka Lukić sa dva i Kristijan Čolić sa jednim golom.

Ono što nikako nije dobro je činjenica da su na čak tri utakmice bili samo glavni suci, bez pomoćnika. Kako iz Saveza najavljuju promjenu sustava natjecanja, trebali bi se pobrinuti i da se ovakve stvari ne događaju, s obzirom na kronični nedostatak sudaca jedino suvislo rješenje je određivanje dopodnevnih termina za najniži rang natjecanja.

Foto: Tena Protić
Foto: Tena Protić
Foto: Tena Protić
Foto: Tena Protić
Foto: Tena Protić
Foto: Tena Protić
Foto: Tena Protić